Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.08.2015, 11:50

Ще більше питань у "справі Беркута"

Судовий процес навколо розстрілів на Майдані продовжує викликати все більше запитань, на які так і немає чітких відповідей.

Судовий процеснавколо розстрілів на Майдані продовжує викликати все більше запитань, на якітак і немає чітких відповідей. Так, 3-го серпня відбулося чергове засіданняСвятошинського районного суду Києва. В цілому, воно розпочалося в звичайному «робочому»режимі. Ми заслухали свідчення ще 2-х потерпілих, що доповнили тих шість осіб,які вже виступили у суді. Хоча загальна кількість потерпілих чимала, і роботазі свідченнями тільки почалась. Але це необхідний етап у розгляді справи,оскільки лише після отримання необхідних показань суд зможе почати допитсвідків, підозрюваних, а також вивчати докази та супутні матеріали.

Однак, коливиникло питання про утримання обвинувачуваних під вартою, між захистом і судомзнову виросла стіна нерозуміння. Оскільки термін затримання Аброськіна іЗінченко закінчується 13 серпня, ми, як захисники, логічно висунули клопотанняпро заміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Але прокурорзреагував на прохання достатньо жорстко, і у своєму виступі в черговий разобмежився загальними фразами про те, що підозрювані можуть переховуватися, знищуватидокази, тиснути на потерпілих. Тим не менш, вкотре ми знову не почули жодногослова про докази які б підтвердили реальну загрозу того, що Аброськін іЗінченко зможуть втекти з-під арешту, впливати на свідків та інше.

Більше того, насьогоднішній день матеріали кримінального провадження до суду так і непередані.

Разом з тим, наприкладі існуючої доказової бази, яка зібрана прокуратурою стосовно одного зпотерпілих, захистом було наочно продемонстровано, що докази причетностірядових співробітників Беркута до розстрілів, просто не існують. Захистомнадані матеріали: показання свідків, протоколи слідчих експериментів, висновкиекспертиз тощо, які доводять що потерпілий загинув від кулі снайпера, якийперебував у готелі Україна, де співробітників міліції не було.

Відтак, захистнаполягав на тому, що суд не має реальної можливості перевірити  обґрунтованість підозри, оскільки у нього насьогодні відсутні будь-які матеріали кримінального провадження і прокуроринаполегливо не поспішають їх надавати.

Тим не менше,суд заперечення нас як захисників не прийняв та заявив про необхідністьпродовжити термін перебування обвинувачених під вартою на 60 днів, включно до 1жовтня. 

Останні записи