Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.06.2017, 16:40

Асоціація енергоаудиторів України про законопреокт №5598

Юрист, економіст, експерт з питань територіального, місцевого економічного розвитку та впровадження проектів енергозбереження

Асоціація енергоаудиторів України продовжує відстоювати свої позиції стосовно Фонду енергоефективності

Асоціаціяенергоаудиторів України вже близько 10 років займається розробкоюнормативно-правових актів у галузі енергоефективності.  Наразі ми чітко дотримуємося позиції, що створенняФонду  енергоефективності є однією зпершочергових задач для розвитку національної економіки. Однак ми наголошуємо,що законопроект №5598 не може бути прийнятий у його теперішній редакції – йогопотрібно ретельно доопрацювати.

Закон про Фонденергоефективності – це вузькоспеціалізований закон, спрямований на вирішенняряду задач, які є в економіці України. Прийняття цього закону наразі є важливимдля діяльності Міністерства енергетики та вугільної промисловості,  Міністерства регіонального розвитку, а тому мине хочемо створити черговий фонд чи механізм, який не буде працювати – в цьомунемає жодної потреби! Ми виступаємо за створення дієвої системи, яка спроститьжиття українців та буде економити бюджети.

Якість поданого до першогочитання законопроекту №5598 відверто кажучи не висока, якщо не сказатинебезпечна, оскільки несе в собі ряд ризиків, пов’язаних з корупцією танеефективністю діяльності, чи взагалі навіть не життєдіяльності цього фонду утому вигляді, в якому він зараз представлений.

Ми маємо значнийдосвід втілення такого роду проектів нашими закордонними колегами, а тому мивважаємо, що Закон про Фонд енергоефективності є актуальним та дійсно потрібнимдля України, головне питання наразі – це якою буде якість цього документу іякий буде розроблено механізм виконання задач Фондом. Наша позиція полягає втому, щоб в законодавство в Україні як в цілому, так і в питанняхенергоефективності відбувалося у відповідності до європейської практики.       

Більш детально з ризиками,які несе в собі нинішній варіант законопроекту, а також з позицієюпредставників  Асоціації енергоаудиторівУкраїни в питаннях Фонду енергоефективності ви можете ознайомити у відео нижче:


Останні записи