Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.01.2011, 15:35

За неякісно надані освітні послуги – повторне безкоштовне навчання або відповідна грошова компенсація – текст законопроекту

Аналіз проекту федерального закону про освіту в РФ

«За умов, якщо школяру абостуденту причинена шкода неякісно наданою освітою у навчальному закладі – він(або його батьки) має право вимагати проходження повторного навчання в томусамому або іншому навчальному закладі, або виплати відповідної грошовоїкомпенсації без проходження повторного навчання», - заявивкоординатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

 

Про це йдеться в проектіфедерального закону «Про освіту в Російській Федерації», розробленогоМіністерством освіти і науки Російської Федерації.

 

Вступ до вищихнавчальних закладів Російської Федерації без вступних іспитів будезапроваджений для переможців та призерів заключного етапу всеросійської олімпіадишколярів, членів збірних команд Російської Федерації, які приймали участь вміжнародних олімпіадах та для чемпіонів та призерів Олімпійських таПараолімпійських ігор.

 

«Відповідно до законопроектупропонується встановити, що в РФ освіта може бути отримана в організаціях, щоздійснюють освітню діяльність, або поза такими організаціями, в тому числі уформі сімейної освіти, самоосвіти», - зауважує Андрій Черних.

 

Згідно проекту федеральногозакону ректор федерального університету призначається Урядом РосійськоїФедерації на термін до 5 років.

 

«Очевидно, в РФ вирішиливідмовитись від реалізації положень Болонського процесу та залишають в системівищої освіти підготовку спеціалістів. Міністерство освіти і науки РФ планує, щозазначений законопроект вступить в силу з                       1 січня 2013 року», - підсумовує координатор громадської ініціативи «Студентський захист» АндрійЧерних.

 

 

Проектзакону знаходиться за адресою: http://mon.gov.ru/dok/proj/7786/ 

 

Останні записи