Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.05.2017 19:39

До французьких виборів

Політолог- міжнародник

В очікуванні результату французьких виборів.. Для України, звісно, краще Макрон - але й загроза від Ле Пен перебільшена. Хіба що помре Нормандський формат (придуманий Олландом) та його потворне дітище - Мінський зговір. Туда їм і дорога! нам слід орієнтува

В очікуванні результату французьких виборів.. Для України, звісно, краще Макрон - але й загроза від Ле Пен перебільшена. Хіба що помре Нормандський формат (придуманий Олландом) та його потворне дітище - Мінський зговір. Туда їм і дорога! нам слід орієнтуватись на пряму роботу з Вашингтоном і Лондоном, де відновлюються здорові сили західної цивілізації. 

З іншого боку, формат між двома популістами - це закономірний вирок Франції. Навідміну від англосаксонського світу, де попри модернізацію зберігалась спадкоємність з минулим, тим духом героїчної давнини, французи вже тисячу років грають роль революціонерів християнської цивілізації. Альтернативна імперія Каролінгів як опонентів Римської імперії, що встпуали в союз з Багдадом проти Нового Риму. Клюнійська реформа, що закріпила церковний розкол в 11 ст. 13 і 14 ст. покладене на знищення Візантії. Філіп Красивий з його цезаропапізмом. Врешті так зване просвітництво - джерело масонерії,безбожництва та соціалізму аж до останніх десятиліть (саме зі Сорбони пішов 1968 рік і торжество лівацтва та гендеризму). 

Чи врятує хтось Францію, окрім малоймовірного повернення до монархічних традицій? А нам краще не орієнтуватись на них, а шукати здорових сил в Центральній Європі, у глибинці США. Тим більше що Париж вже понад 100 років шукає дружби в Москві, вбачаючи в неї свого двійник по руйнуванні зсередини християнського Окциденту
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]