Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.07.2020 15:17

Можливість функціонування в Україні особливих і надзвичайних судів

Блогер, викладач, науковець та юрист

В даній статті зясовується можливість функціонування на території України особливих і надзвичайних судів

Національний державний апарат охоплює різні за своїм статусом органи. Чи може він включати в себе особливі або надзвичайні суди?

В незалежній Україні правове регулювання даного питання відбувається завдяки відповідним нормативно-правовим актам. Зокрема численні питання, які стосуються можливості функціонування у вищевказаній країні особливих та надзвичайних судів регламентуються:

- Конституцією України № 254к/96-ВР від 28.06.1996 року зі змінами і доповненнями (надалі по тексту – Конституція України);

- Законом України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 року № 1402-VIII (надалі по тексту - Закон України «Про судоустрій і статус суддів»)).

Система національного судочинства, будучи складною і багаторівневою, водночас характеризується різними за своєю сутністю юридичними ознаками. Зокрема відповідно до ч. 6 ст. 125 Конституції України, створення особливих і надзвичайних судів не допускається.

Аналогічні за своїм змістом норми передбачають інші нормативні акти, яким відведено одні з найпочесніших місць в національній правовій системі. Скажімо згідно з ч. 2 ст. 3 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» створення надзвичайних та особливих судів не допускається.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]