Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.01.2024 11:37

Відкрито ринок землі для юросіб

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

1 січня 2024 року починається новий етап запровадження закону "Про ринок землі" – ринок відкривається для юридичних осіб.

Також громадяни отримають право набувати у власність до 10 тис га землі.

Слід зазначити, ринок землі стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю могли тільки фізособи – громадяни України з обмеженням 100 га.

Згідно з законодавством, купувати українську землю отримали право лише ті компанії, учасниками яких є виключно громадяни України. Також учасниками ринку землі виступають територіальні громади та держава

Щодо купівлі землі юридичними особами, на неї розповсюджується обмеження: одна компанія не зможе претендувати на придбання ділянки, площа якої більша за 10 тис. га.

Розрахунки, пов’язані зі сплатою ціни земельних ділянок сільськогосподарського призначення за цивільно-правовими угодами, планують проводити в безготівковій формі.

Продаж державних і комунальних сільськогосподарських земель, як і продаж ділянок іноземцям, залишиться під забороною. Слід зазначити, що ринок землі сільськогосподарського призначення в Україні запрацював з 1 липня 2021 року з моменту набрання чинності закону України від 31 березня 2020 року № 552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]