Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.03.2015 14:24

Нам потрібна не велика Україна, а своя!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Усі спроби, які робила громада для формування Української національної гвардії, як загальнонацінального руху - майданчику для змін та реформ, на жаль, виявилися марними.Політики, які прийшли до влади на гаслах та завдяки революції гідності,ще досі діють

Усі спроби , які робила громада для формування Української національної гвардії , як загальнонацінального руху майданчику для   змін та реформ , на жаль , виявилися марними . Політики , які прийшли до влади на гаслах та завдяки революції гідності , ще досі діють на старих засадах і хочуть продовжувати зосереджувати владу тільки в своїх руках . Затягують з   прийняттям законів , які надають   громадянам більших прав та свобод . Нова - стара влада боїться втратити звичний контроль над суспільством і перейти у новий формат співпраці з громадою . Мова йде на сам перед   про ухвалення законів   самоорганізації та самоврядування про первинні теріторіальні громади , закон про « Українську війскову організацію» , про «цівільну зброю та боеприпаси» , закони довіри українцям .   Такі дії   можуть зміцнити націю і дозволити їй безпосередньо впливати на обрану владу . За час Майдану та під вливом війни народ   усвідомив свою силу , силу об’єднання . Зверхне відношення до ціх процесів з боку влади   може стати другим кроком до повалення існуючої системи , яка на разі ще й досі живе за радянською ідеологією . Протягом всього часу   триває протистояння українського національного руху   з імперскими намірами наших сусідів - Московіею , Польшою ,   Радянським Союзом найбільшою імперією свого часу . І навіть зараз , будучи Незалежною державою , ми й досі шукаємо права та можливості жити на український , а не російський , американський , европейский лад .

Якщо подивитися на історію української нації то , через призму часу видно , що українець може жити і займатися своїм ремеслом без велико - державних абіцій , але обовязково   на своїй землі за своїм укладом . Тому нам не потрібна ідея про імперію , нам потрібна наша держава , яка буде базуватися на українських традиціях і засада , на «Звичаєвому праві» , де першим і головним пунктом буде земля , воля , самоповага . Якщо влада почне поважати народ , народ почне поважати владу , якщо держава буде поважати інші країни і агресора визнавати агресором , то інші країни будуть поважати нашу державу . Не добрим прикладом є Франція за часів Бонапарта та Німеччина за часів Гітлера , Радянський союз , а саме їх рішення піти шляхом зверхності над іншими державами . Наслідками таких дій був програш , який негативно вплинув на стосунки між ними й усім світом . Цей досвід нам особливо корисний у термін цього часу .

Зараз я говорю не тільки як громадський діяч , а й як людина з спортивним та боьовим досвідом . Самовпевненість це крок до програшу , ніколи не варто недооцінювати суперника . Найголовніше при оцінки власних можливостей належним чином оцінити і протилежну сторону . Кожна людина може тебе чомусь навчити і не варто про це забувати . Недарма батько українського народу Тарас Шевченко говорить : « чужого научайтесь , й свого не цурайтесь» . Господь не просто так дав нам цю родючу землю , чисті ріки , нас - козацьких нащадків і наших гарних дівчат Ми можемо запозичити якісь технології чи методи в інших країн , але власні ітелектуальні ресурси однозначно треба використовувати по максимуму . Головне не потрапити   в пастку пустих трендів та гобальних « фішек» і не втратити свою самобутність , традиції та звичаї . Якщо вірноно скоордиувати дії активної частини громадськості , використати ії енергію , можливо б саме це слугувало поштовхом  та прикладом для нації .   Головною причиною гальмування законів суттю яких е звілнення енергії громадськості та підсилення   будь - яких активних проявів громади є страхвладивтратиті тотальний контроль .

Сьогодні настав час   формування підрозділів національної ідеології ( козацтва , української військової організації ) на добровольчих засадах . Українська військова організація є спільнотою українського народу , яка сформована на принципах єдності історичної свідомості , традицій і культури для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод і діє відповідно до свого статуту ( положення ), які розроблені за звичаєвим правом у межах Конституції та чинного законодавства України . Як говорив Цицерон : «Уявлення про любов єднаються в одному слові Вітчизна» . Почуття патріотизму доводиться не словом , а ділом . Ми маємо діяти , маємо згуртовуватися , щоб відстояти честь та гідність своєї країни , а влада повинна надати нам таку можливість .

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]