Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.05.2022 16:46

Перерахунок пенсії військових та співробітників інших силових структур: особистий досвід

Актуальним є питання належного пенсійного забезпечення військових, працівників силових структур та інших відомств за оновленими розмірами грошового забезпечення.

Уряд України здійснює ряд заходів щодо збільшення розміру пенсії для колишніх військовослужбовців, приймаючи відповідні рішення.

Проте, для того аби захистити своє право на належний розмір пенсії, необхідно звертатися до суду, при чому, навіть шляхом участі у декількох процесах.

Нижче подаю інформацію на основі мого особистого досвіду представництва як адвокатом у справі про належний перерахунок пенсії для колишнього працівника органів внутрішніх справ.

Давайте розглянемо дані важливі моменти:

Зберіть максимальну кількість документів, які стосуватимуться перерахунку пенсії.

Орієнтовними документами, які Вам необхідно зібрати є наступні:

- повна інформація про Вашу службову та трудову діяльність;

- інформація з Вашої пенсійної справи;

- довідка про оновлений розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії.

Зверніться до органу, де Ви працювали, щоб Вам було надано довідка про оновлений розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії.

З власного практичного досвіду, слід зазначити, що як правило, за заявою пенсіонера, відповідним органом видається відмова.

Звернення до суду із зобов'язанням до відповідного органу про видачу вищезазначеної довідки про оновлений розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії.

Зберігаючи термін позовної давності у 6 місяців, слід звернутися до суду із позовною заявою про зобов'язання вчинити певні дії, а саме надати довідку про оновлений розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії.

Після отримання довідки про оновлений розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсії, необхідно звернутися до Пенсійного фонду України із заявою про перерахунок пенсії.

З власного практичного досвіду, слід зазначити, що як правило, за заявою пенсіонера, відповідним органом видається відмова.

Відмова Пенсійного фонду України повинна оскаржуватися до суду.

Зберігаючи термін позовної давності у 6 місяців, слід звернутися до суду із позовною заявою про зобов'язання вчинити певні дії до Пенсійного фонду України, а саме здійснити перерахунок пенсії на основі довідки про оновлений розмір грошового забезпечення про перерахунок пенсії.

Для остаточного перерахунку пенсії, необхідна постійна комунікація з Пенсійним фондом України.

Навіть рішення суду на Вашу користь потребуватиме подальшого контролю за його виконанням. Для цього, в територіальних управліннях Пенсійного фонду України створені відповідні підрозділи, які займаються перерахунком пенсії на основі рішення суду.

Даний процес вимагає ретельного підходу для виконання рішення про перерахунок пенсії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]