Про автора

Руслан Рохов Політичний консультант, експерт з питань децентралізації, місцевого розвитку та самоврядування

Професійна діяльність. Політичний консультант, експерт з питань децентралізації, місцевого розвитку та самоврядування, менеджер адвокаційних та виборчих кампаній, керуючий партнер компанії PGR Consulting Group LLC.

За 15 років громадської діяльності реалізував десятки різних проектів, крайні п‘ять з яких були присвячені проектам в сфері місцевому розвитку, зокрема: спільно з компаніями Deloitte Ukraine, Baker Tilly Ukraine, GfK Ukraine та Центром економічних стратегій розробив Індекс динаміки розвитку міст (City Progress Index), заснував Школу Мерів, створив Агенцію розвитку Миколаєва та допомагав створити ряд Агенцій місцевого розвитку в інших містах, а також допомагав підготувати проектні команди для них.

Сьогодні є керуючим партнером компанії PGR Consulting Group LLC, яка надає консалтингові послуги у сфері розробки публічних політик, налагодження стратегічних комунікацій, проведення адвокаційних кампаній, а також розробки та реалізації стратегій виборчих кампаній.

З травня до листопада 2020 року консультував Громадянський рух "Єдина Альтернатива" з питання розробки та реалізації стратегії участі у місцевих виборах 2020. Під час виборчої кампанії 2020 був керівником виборчої кампанії ПП "Єдина Альтернатива" на виборах Чернівецького міського голови та депутатів Чернівецької міської ради.

За результатами місцевих виборів ПП "Єдина Альтернатива" сформувала найбільшу фракцію в Чернівецькій міській раді, здобувши понад 20% голосів виборців. А кандидат на посаду міського голови від цієї партії Роман Клічук, здобувши 27% голосів, зайшов з першого місця в другий тур, де переміг опонента у співвідношенні голосів ~ 60% проти 40% і став новим мером Чернівців.

"Ми нарешті наближаємось до моменту, коли на зміну політиці одноразових транзакцій приходитиме політика сталих стосунків між політиками та громадянами. В Україні почнуть з’являтися справжні партії, для яких виборець буде клієнтом, для якого політики змінюють на краще міста, регіони та країну. Громадяни з об’єкту впливу перетворюватимуться на суб’єкт політичного впливу. Моя місія — прискорити цей перехід!"

Контакти
E-mail: [email protected]