Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.03.2021 10:13

Враховувати пріоритети, пропонувати найкраще – нова реальність українського девелопменту

Виконавчий директор девелоперської компанії ENSO

Минулий рік довів – дуже багато що може змінитися в житті, із причин, непідвладних ні девелоперам, ні регуляторам, ні державі.

2020-й змусив на багато речей поглянути по-іншому, переоцінити звичні погляди і підходи.

Перш за все, зміни торкнулися швидкості прийняття рішень. Якщо кілька років тому покупець міг дозволити собі довго вибирати, розглядати різні варіанти, обмірковувати покупку протягом декількох місяців, то сьогодні квартири від надійних забудовників купують швидко.

Але при цьому купують не квадратні метри, а рівень сервісу та житлового середовища.

У минулому році ми всі ще раз переконалися, що будинок − це не просто місце для ночівлі. Не можна бути щасливим в умовах постійного дискомфорту. Складно жити в таких будинках, де поруч немає ні лікарень, ні поліклінік, а садки і школи по сусідству перевантажені. Нудно жити в таких локаціях, де неможливо ввечері сходити в кафе, клуб, щоб цікаво і з користю провести вільний час. Некомфортно жити в будинках, де змушений спускатися в одному ліфті вдесятьох та вистоювати черги до каруселей на перевантаженому дитячому майданчику.

В сьогоднішніх реаліях люди хочуть гармонії і балансу: між роботою і родиною, особистими хобі та друзями, спортом і релаксом, збереженням і відновленням власного ресурсу.

Тому покупці нерухомості обирають якісний продукт, який спроектовано з розумом, в якому використано не базові, а цікаві унікальні рішення − для життя, комфорту і безпеки.

Вони обирають житлові комплекси, де крім зон загального користування є ще кілька лаунж-зон, де можна влаштувати дитячі свята або вечірки з друзями, фактично не виходячи з дому. А також зайнятися йогою, малюванням або просто почитати книгу на самоті на свіжому повітрі в зеленій зоні.

Житло сьогодні має бути максимально функціональним і відповідати стилю та ритму життя людини. Прийшовши додому, нам важливо якомога швидше розслабитися і переключитися, витративши на це мінімум зусиль. Мова йде не лише про технології розумного будинку. Розумний будинок − це додатковий комфорт, економія на комунальних послугах, можливість керувати житлом з гаджетів. Сьогодні пріоритетом стає ще і сервісне обслуговування проживання.

Люди цінують глибокий комплексний зважений підхід до екології та навколишнього середовища. Їм важливо, щоб їхнє житло було побудовано не лише з екологічно чистих матеріалів та за новітніми енергозберігаючими технологіями, а й являло надалі єдину екологічну систему, що охоплює всі процеси життєзабезпечення.

Ми вже давно усвідомлюємо зміни, які відбулися в головах покупців нерухомості, і прагнемо, щоб наші об'єкти були співзвучні навколишньому простору: вже існуючим будівлям, вулицям, місту. При цьому пропонуємо клієнту різноманітність життєвих ритмів − в плануваннях, внутрішній інфраструктурі, локаціях. Ми вважаємо, що будинок − це місце, яке повинно бути максимально гармонійним, а спілкування з комунальними провайдерами − максимально ефективним та комфортним.

Зараз важливо будувати не просто відповідно до ДБН, а ще краще. Створювати продукт для життя, а не задовольнятися базовими рішеннями.

Враховувати пріоритети, формувати тренди, пропонувати найкраще − це нова реальність українського девелопменту. І ми, як бізнес, розуміємо, що саме це дозволяє відповідати запитам клієнтів і формувати з них адвокатів бренду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]