Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.07.2023 21:15

НАБУ І САП добираються до істини

Як же ж їм не хочеться стати перед законом

Я лишень, дороге та любе, золоте наше панство, ніяк не можу зрозуміти, як ця унікальна кримінальна історія, до котрої, за публічно оголошеною в пресі версією НАБУ та САП — (читайте тут — https://www.pravda.com.ua/news/2023/07/11/7410778/) виявилися причетні у ролі тривіальних крадіїв один безмежно знаменитий-іменитий колишній нардеп, колишня перший заступник міністра юстиції часів п. Порошенка, а тепер заледве не сама голова всього ЦВК та ще п’ятеро чиновників-бюрократів, котрі в один змиг ока спи**или з нашого державного бюджету понад 54 мільйони гривень, вважайте всі два мільйони доларів США, бо історія ця з грабунком відбувалася дещо раніше, коли курс валют був не рівня нинішньому, і, як бачу, про це все чомусь ніхто й ніде не згадує. Все, як стверджують слідчі, коється так банально, прозаїчно, начебто, в гвардійській і орденоносній поліції Проскурівщини, де нещодавно спіймали мудака, що дуже старався, гвалтував… корову безпосередньо на проїжджій частині вулиці. Що це не вигадка — поцікавтеся в Гула...

Проти зловмисника, щоправда, стражі закону учинили документального протокола, а потім враз передумали будь-які дальші дії моторити, начебто, відповідно до чинного законодавства. Позаяк хтось-десь у мудрому відомчому начальстві сказав: ‘’А потерпіла є? А заява від неї є? Чи хоч би від власника скотини?’’
Так дядько, виявляється, ‘’оприходував’’ свою рідну ялівчину, бо йому, бачите, страх як захотілося еротики на ходу з пасовища додому. У такому випадку, значить, і криміналу немає — таким виявився підсумковий вердикт тамтешньої поліції…
Відтепер на Хмельниччині, знайте, можна відкривати сексуальні корівники. А я ж то нездогадливий думаю, чого це в тих благословенних краях Надбужжя так завбачливо люди розкуповують червоні ліхтарі. Тепер уся область Поділля може перетворитися на паризьку вулицю кольорових ламп Сен-Дені, прославленого бульвару Кліші…
Але через ту четвероногу курву на дорозі, що розохотила нерозбірливого дядька напідпитку, ми явно, друзі, відійшли від головної теми оповіді — украдених двох мільйонів доларів США із наших податків. Отож, ось вам версія про цю невеселу історію детективів НАБУ та прокурорів САП, викладена у повідомлені для преси:
В Інтернет виданні ‘’Українська правда’’, з цього приводу читаю: "10 липня НАБУ і САП повідомили колишньому народному депутату України про підозру в організації заволодіння та легалізації 54,179 млн грн з держбюджету, іншим з-поміж підозрюваних вручено змінені повідомлення про підозру.
Екснардеп став сьомим підозрюваним у межах так званої справи "Золотого мандарину".
Це стало можливим через припинення в екснардепа імунітету, який він мав як родич судді ЄСПЛ".
Деталі: Підозру Логвинському повідомили заочно, оскільки екснардеп виїхав з України ще до того, як втратив імунітет як чоловік судді ЄСПЛ Ганни Юдківської.
Його дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання коштів) ККУ.
За версією слідства, Логвинський впродовж 2013-2016 років, розробив та реалізував схему із заволодіння 54 млн грн з держбюджету, шляхом введення в оману ЄСПЛ щодо спору між ТОВ "Золотой Мандарин Ойл" та ПАТ "Київенерго".
Компанію "Золотий мандарин ойл" пов’язують з Логвинським. За версією слідства, Логвинський впродовж 2013-2016 років, розробив та реалізував схему із заволодіння 54 млн грн з держбюджету, шляхом введення в оману ЄСПЛ щодо спору між ТОВ "Золотой Мандарин Ойл" та ПАТ "Київенерго".
У вересні 2013 року представник "Мандарину" надіслав до ЄСПЛ заяву про стягнення з держбюджету 54,179 млн грн як невиплаченої ПАТ "Київенерго" заборгованості за рішенням суду, яке начебто з 2009 року органами виконавчої служби не виконувалося.
Детективи НАБУ з'ясували, що на момент звернення до ЄСПЛ, все його майно та рахунки "Золотого Мандарина" були арештовані через борги перед державним АТ "Родовід Банк" на суму понад 70 млн грн, а директор цього підприємства був притягнений до кримінальної відповідальності за шахрайство.
Підозрювані також приховали від суду той факт, що "Золотой Мандарин" напередодні звернення до ЄСПЛ відступив права вимоги до ПАТ "Київенерго" на користь іншого підприємства та отримав за це 54, 18 млн грн.
Слідство вважає, що далі Логвинський домовився з керівництвом Мін'юсту і урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ підписав із компанією екснардепа декларацію про "дружнє врегулювання спору" та фактично визнав вину держави за невиконання рішення суду.
На підставі цієї декларації на користь "Мандарину", було повторно перераховано 54,179 млн грн, але цього разу з держбюджету: "Вказані грошові кошти з використанням послуг конвертаційних центрів надалі легалізовано".
Розслідування детективи НАБУ розпочали у червні 2017 року, а у січні 2020 року повідомили про підозру шістьом учасникам схеми. Логвинський став сьомим. 10 липня 2023 року....''
Але заглядаю до біографії дружини Г. Логвинського Ганни Юдаківської і читаю: ’’Суддею ЄСПЛ вона працювала з 15 червня 2010 року по 26 червня 2022 року’’. Значить, уже тринадцять місяців, по-мужицьки кажучи, ніякого європейського імунітету у чоловіка судді ЄСПЛ не має. Виникає запитання до детективів і прокурорів: де ви були цілий рік, хлопці та дівчата? Люди в страшний час війни донатать зі своїх мізерних пенсій по десятці-другій на ЗСУ, на розвиток держави, а ви не поспішаєте навіть оголосити підозру в ситуації, котра зрозуміла, як божий день: пограбували бюджет України, замішавши в своє брудне лайно ще й ЄСПЛ…
Якщо цю всю ситуацію мимоволі екстраполювати на відому оказію з Проскурівщини, то роль корови в цій історії з золотим мандарином, звичайно ж, виконує бідна наша держава, котру також по-злодійськи користають усі кому захочеться і не має від того ніякого порятунку. Слава Богу, детективи НАБУ та прокурори САП не те, що районна поліція і тому справа вже нарешті, думається, потрапить до суду. Бо треба за всяку ціну повернути виведені ділками за межі України понад 54 млн гривень і всім їм щедро за це вділити по заслугах.
Але чи всіх винуватців афери названо? – ось питання, яке мучить, мабуть, не лише мене одного. Як ви гадаєте, друзі: а суддя ЄСПЛ від України, роками мешкаючи в одних апартаментах і в Києві, і в Страсбурзі з колишнім нардепом, якому НАБУ і САП приписують ловеласівську витівку з двомільйоним обманом держави, могла знати про цю всю притичину, котра готувалася і вчинялася проти народу України? Якщо так, то чому вона, як чесний європейський чиновник не поставила крапку в цій історії, гримнувши ногою чи рукою, відмовившись, до прикладу, готувати обіди рідному чоловіку. А якщо знала… Це ж з багном змішувалася честь структури в якій вона несла службу в європейській мантії. За версією слідства обман бюджету України здійснювався начебто через ЄСПЛ. О-йо-йой!
Ні, корові таки, либонь, було легше з тим недолугим і миршавим дядьком-алкашом. Підняла хвоста і очистилася від дурня. А тут. Усі ’’герої мандаринової історії’’ вважають себе добірною українською елітою. Саме так. До них не підступись, так високо й гонорово несуть себе.
До речі, поки прочитав у Вікіпедії біографію колишнього нардепа з мене тричі капелюх спадав... від погорди за такого високого чоловіка. Через речення в текстах підкреслення: займав найвищі посади в Європейських структурах, у Верховній Раді України та довкруги неї, на фланзі вітчизняної юриспруденції.
Та що ж докотився ти, пане-добродію, до такого, якщо, звісно, версія НАБУ та САП з крадіжками, обманом держбюджету держави вірна? Хоча зауважу, що наш герой, сховавшись десь у глухих європейських кущах, лише звідти відгавкується. Мовляв, ніякого ’’Золотого мандарина’’ не знав і не знаю… Злочинів не вчиняв. В цьому ж дусі діє і колишня Уповноважена від України при ЄСПЛ Н. Бернацька (Севостьянова), яка документально засвідчила, що в суперечці і втраті коштів ТОВ ‘’Мандарин…’’ наша держава повинна була погасити… ще раз уже неіснуючий борг. Хоча і її помилку чи то злий умисел теж доведеться доводити в суді...
Ось чому, пані й панове, України не беруть ні до ЄС, ні до НАТО. У неї поки що гнила, смердюча, продажна еліта. Різноманітних звань, орденів на себе понавішували, а користують державу, даруйте, як п’яничка десь у лісосмузі під Летичевом…
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]