Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2023 20:16

Українофоби зрізали під корінь

Що болить і тривожить...

ЧОМУ МОВЧИТЕ ВИ, КАНДИДАТИ, ДОКТОРА ІСТОРИЧНИХ НАУК? ГРОШОЛЮБИ ПРООФЕСОРИ...

Пече, лихоманить, соромить, що нарешті дожили ми до того, коли наші доморощені українські вчені вивчають, пишуть національну історію, з першоджерел і з даних археологічних розкопок, із древніх літописів черпають античні істини, не проклята московщина нав’язує нам свої казки і постулати, а тут Міністерствонауки й освіти України (а чи України воно, коли патякає таке?), що історію вивчати, знати, розуміти зовсім не потрібно. Це буцімто зайвий, не потрібний в учбових програмах предмет. Можна послати його куди подалі, і гріха не буде…

Я от гадаю, що в державі, яка понад чотириста літ піддавалася утискам одного нахабного і нестримного ворога, який усе життя прагнув та нині вогнем і мечем знищує нашу націю, волить її умертвлення, наша історія, значно старша за московську, куди багатша за ординську, зрозуміліша за суттю має бути, залишатися і нашою гордістю, і нашою силою, і нашим віковічним корінням. А нам кажуть – це не потрібне, кинь те все вивчати, розвивати, не мороч ним мозки дітей. Забудь з якого ти джерела. Це, мовляв, не так важливо.

Ні, так можуть сказати лише найзапекліші вороги нашої нації, українського народу. Та ще й у ту вирішальну мить, коли наші вірні сини, виховані на історії свого гордого народу відважно лягають під танки на всьому тисячокілометровому фронті боїв із проклятою рашою. Українофоби, котрим за будь-яку ціну потрібно підірвати нашу віру в Перемогу, в наших Героїв. В Україну і українців.

Їм понад усе потрібно, щоб нові покоління наші зростали не патріотами, знавцями своєї історії, а манкуртами. Позбавленими кращих достоїнств українців...

Розмірковуючи над тим, де і звідки взялася ця ганебна пошесть, звідки віє новий вітер зради, все більше схиляюся до думки, що це ідеї лідера сивобородих антиукраїнців, котрих очолює ’’за бугором’’ багатолітній і незмінний служка Кремля Д. Табачник. Нинішній міністр науки і освіти, котрий найбільше до душі В. Зеленському, є найкращим учеником цього неперевершеного українофоба. Це, кажуть, за його рекомендацією він опинився на цьому посту. З подачі віце-прем’єра часів В. Януковича так відверто й нахабно зачищає смислове навчальне поле української освіти від української літератури в Україні, а тепер і від національної історії. Так нахабно і безапеляційно діяв тільки Табачник. Той, що рік тому став консультантом і навчителем по опустошенню окупованих наших земель від всього українського на загарбаних РФ Запоріжжі, Херсонщині. За що, власне, й отримав кримінальну підозру у зраді від СБУ.

Я розумію, що все в цій справі по*ую В. Зеленському. Його діти навчаються за кордоном. Навряд чи їм потрібна любов до України, як і знання української літератури, нашої історії, минувши, знання українських національних героїв. Так само, як і тому, хто з усіх сил прагне мати найбільше влади на печерських пагорбах. Його батько пенсіонер ФСБ Росії. Про яку любов до України його дітей лнуків можна говорити.

Я дивуюся, чому мовчать кандидати, доктори історичних наук, недолугі професори, які мовчки посапуючи гребуть гроші з державної казни щомісяця і словом не заїкнуться ніде, що потоптатися по історії України в навчальному процесі, викинути її з профільних предметів на чолі з іспитами, це відверта війна проти України. Думаю, що такий би міністр, його оточення, якби такий відвертий розумовий переворот стався б у якійсь іншій державі, окрім недолугої нашої України вже давно б годували голубів з камер слідчих ізоляторів. Чому мовчить воюючу наша держава? Та, яка понесла найбільші втрати в нинішньому столітті в боротьбі з терористами, тими, хто намагається умертвити нашу волелюбну країну? Хто складе відповідь на це болюче питання?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]