Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.01.2016 02:33

Незаконне будівництво на Верховинній має бути зупинене!

Ексдепутат Київської міської ради

декларація, згідно якої проводилися будівельні роботи, скасована в листопаді 2015 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією, а на недобросовісного орендаря накладено штраф за порушення містобудівного законодавства

26 січня, Постійна комісія Київради з питань архітектури та землекористування розглядала проект рішення щодо відмови в поновленні договору оренди земельної ділянки на вул. Верховинній, 80-Б, яку орендує «Київський міжнародний університет». На даний час там є котлован, орендар здійснює будівельні роботи. Університет користується ділянкою вже 10 років, проте, в жовтні минулого року строк дії договору закінчився. Тому, на стадії поновлення договору мною було подано проект рішення, що пропонує відмовити приватному ВНЗ у подальшому користуванні даною ділянкою. 

Вся громада мікрорайону протестує проти даної забудови. Людей згуртувало те, що у всіх сусідніх будинках пішли тріщини не тільки в під ’ їздах, а й майже в кожній квартирі. Я отримав від департаментів всю належну документацію – порушення очевидні. У договорі оренди мова йде лише про реконструкцію існуючої будівлі, яка завершилася ще в 2013 році. Натомість університет отримав ще одну декларацію, буцімто, на другу чергу реконструкції, але по факту на даній ділянці ведеться нове будівництво. Котлован завглибшки 6 метрів не можна назвати реконструкцією. Порушення істотних умов договору – перша підстава для його розірвання або відмови в поновленні. Ми докладемо зусиль для того, щоб на цьому місці з ’ явився дитячий майданчик, яких в даному мікрорайоні наразі немає взагалі. Не варто чекати, що орендар, який систематично порушує законодавство, враз стане законослухняним користувачем комунальної власності. 

Представники громади, яких ми запросили на комісію, зауважили, що декларація, згідно якої проводилися будівельні роботи, скасована в листопаді 2015 року Державною архітектурно-будівельною інспекцією, а на недобросовісного орендаря накладено штраф за порушення містобудівного законодавства. Та, попри скасування дозвільної документації на будівництво, ПВНЗ «Київський міжнародний університет» продовжує підготовчі будівельні роботи.

Зрештою, після довготривалого обговорення та детального вивчення даного питання, члени земельної комісії підтримали проект рішення. Чекаємо на юридичний висновок і будемо добиватися потрапляння проекту в сесійну залу для його ухвалення Київрадою. Це перший, проте, важливий етап для кожного мешканця сусідніх з ділянкою будинків, котрі страждають через незаконне будівництво. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]