Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.08.2014 15:31

Місто-пам’ятку руйнують, а міліція не вбачає в цьому злочину

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Поскаржився Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ на бездіяльності новокаховських правоохоронників у справі щодо забудови міста-пам’ятки Нова Каховка, яку, як видається, покривають самі міліціянти.

Поскаржився Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ на бездіяльності новокаховських правоохоронників у справі щодо забудови міста-пам’ятки Нова Каховка, яку, як видається, покривають самі міліціянти.

 

Справа в тому, що я отримав відповідь на своє звернення стосовно ситуації, яка склалася  під час будівництва по вул. Леніна, 5 та 46 у м. Нова Каховка від МВС України, в якій йдеться про те, що правоохоронники не вбачають у діях забудовника ніякого кримінального правопорушення і не будуть вносити відповідне питання до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про що Новокаховським МУ УМВС України в Херсонській області складено відповідний висновок.

 

Це не дрібний злочин дрібного забудовника, який не знає про унікальність цього міста, яке є одним із 3-ох у світі, що побудоване виключно за попереднім генпланом, і звісно, є пам'яткою містобудування, єдиною такого типу на пострадянському просторі. Це серйозна корупційна схема, адже на думку активістів «Української справи», забудовником є родич колишнього спікера ВР В.Рибака.

 

У зв’язку із тим, що за цим будівництвом стоять посадовці із Києва, це питання не може бути об’єктивно розглянуте на рівні Нової Каховки. Адже самі правоохоронці та Новокаховська міська рада у момент виділення землі та надання дозволів на злочинне руйнування історичного середовища знаходилися під тиском найвпливовіших дійових осіб попередньої влади.

 

Самі новокаховці вважають, що і зараз, незважаючи на зміну влади у Києві, на місцевому рівні міськрада, виконком та міліція залишаються під впливом дійових осіб попередньої влади. Тому я розраховую на те, що тільки взявши це питання під особистий контроль з боку Генпрокуратури, МВС і Мінкульту, яке має бути зацікавленим у збереженні міста-пам’ятки, беззаконня в у Новій Каховці можна припинити.

 

Тому я звернувся до Міністра внутрішніх справ А. Авакова з проханням розібратися із діями міліціонерів як керівник профільного міністерства та до Генерального прокурора В. Яреми з проханням розслідувати діяльність міліції. А також повідомив про цю ситуацію Міністру культури Є. Нищуку з проханням втрутитися у ситуацію, коли заради забудовника об’єкт було позбавлено статусу пам’ятки.

 

Нагадаю, для того, щоб громада не обурювалася щодо будівництва в історичному центрі Нової Каховки, влада не зупинила забудовника, а просто позбавила пам’ятку охоронного статусу. А міліція сьогодні не враховує той факт, що злочин був вчинений щодо пам’ятки на момент видачі документів і підходить формально до ситуації.

 

Міліціянти  вважають, якщо об’єкт на догоду забудовнику позбавили статусу пам’ятки, то у самому будівництві ніякого злочину немає. Але ж і ті, хто зняв статус з пам’ятки, і ті, хто дав дозвіл на будівництво, і ті, хто будують – злочинці і вони мають бути покарані!

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]