Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.02.2019 14:39

Пристрасті за Катериною

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Всіх емоційних шукачів нових месій, прошу зразу пролистувати далі свою стрічку новин, адже зараз буде звичайний розбір польоту без ідолів і поклоніння ним.

Спочатку зауважу, що будь яка смерть це трагедія. Вбивство людини у настільки жорстокий спосіб – це те, за що треба закривати пожиттєво, тим більш санкція ч.2ст.115 це передбачає. Втім говорити про те що Катерина Гандзюк була «активісткою» теж не слід. Вона була співробітником органів місцевого самоврядування, з великим активіським проукраїнським минулим. Але на момент скоєння злочину це був посадовець.

Правоохоронці відпочатку розуміли хто замовник, тому й намагались знайти камермена, на якого все повісить, та зам’яти. Не вийшло. І за таку позицію поліції персональну відповідальність несуть начальник поліції м.Херсон Говорун Олександр, Керівник поліції Херсонщини Мєріков А.Л., брат якого не завжди дружив із законом, Голова НП України Князєв С.Н., політичну - Міністр МВС Аваков А.Б.

Коли включилась громадськість та сили Божі, то почали з’ясовуватись факти, і про виконавців і про замовників. Відпустили камермена і арештували заарештували Ігоря Павловського, який був раніше помічником народного депутата Миколи Паламарчук (БПП).

І тоді ми почули заяви, що вуаля замовник встановлений. Ура! Соціальні мережі вже безапеляційно доводили, зо винний І.Павловській.

Втім все ж була створена ТСК, яка встановила достатньо для притягнення до відповідальності всіх замовників, втім…справа в розслідуванні зрушила з мертвої точки тільки тоді коли 28 січня 2019р. батько Гандзюк відкрито назвав замовників вбивства Катерини: кримінальний авторитет Левін-Москаленко, який співпрацює з головою Херсонської облради, партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером, партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим, заступником Гордєєва - Євгеном Рищуком.

"Для мене тепер партія Батьківщина - це партія вбивць моєї доньки. Для мене тепер Блок Петра Порошенка - це партія вбивць моєї доньки", - заявив він.

Наступила тиша…Порошенко намагався зрозуміти, що ж робити, бо БПП – партія в вбивць, це навіть гірше за «панамських патріотів», тут треба щось відповідати. В той період поки він думав громадскість знову вирішила актуалізувати питання, і поговорити з Президентом України біля ЦВК, але той вирішив втекти через чорний хід.

Втім питання продовжувало бути актуальним, і активісти прийшли на Форум Порошенка «Відкритий діалог», втім діалогу не вийшло, плакати з питанням Хто_замовив_Катю_Гандзюк порвали, охорона Президента оточила активіста колом кохання, щоб той не міг не встати не піти. Навіть охорона Януковича вела себе скромніше, до речі.

Інша частина активної молоді вирішила потурбувати Тимошенка тим самим питанням Хто_замовив_Катю_Гандзюк, але не встигли і потрапили до Печерського райвідділку, де продовжили дискусії з правоохоронцями у більш гострій формі.

Що ми маємо на сьогодні по факту. Порошенко відверто боїться питання про Гандзюк тому, дав команду підконтрольним ЗМІ та І.Луценку зактуалізувати питання відповідальності безпосередньо колишнього члена «Батьківщини» Голови Херсонської облради В.Мангера, та відсутності підстав притягати до відповідальності членів БПП Гордєєва та Рищука

Наразі, як би мені того хотілось чи ні, але слідство стало заручником політичної доцільності, і маніпулюванняя причетності тих чи інших партійців до вбивства, і кожна політична сила спробує використати такі інформаційні приводи на свою користь. Але є факти:

Саботування МВС перших етапів розслідування;

Політизація слідства вбивства К.Гандзюк;

Використання тези вбивства політичними силами;

Радикалізація «активістів», які вимагають покарати винних.

Подобається нам чи ні, але найближчим часом прогресу у справі не буде, винний Голова Херсонської облради В. Мангер чи Очільник ОДА А.Гордєєв буде встановлюватись судом вже після виборів Президента України, а відповідно і результат цього суду буде залежати від політичної коньюктури, яка складеться на той час.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]