Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.10.2019 20:18

Чи готовий президент відповідати у кримінальному процесі?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Хто буде відповідати, якщо загине хоча б один мирний житель внаслідок відведення військ? Нагадую, що у нас залишення в небезпеці - це 135 стаття кримінального кодексу.

Нам розповідають про відведення військ, так саме відведення в односторонньому порядку. Таке відведення анонсував Верховний Головнокомандувач президент України Володимир Олександрович Зеленський. Чи кожен з нас дає собі зрозуміти, що це означає? Наші громадяни, мирні жителі, ті котрі патріоти України  залишаються в небезпеці. Коли відводять війська  так звана сіра зона стає демілітаризованою зоною (тобто там не має бути людей зі зброєю). Хто буде захищати мирних мешканців?

Нагадую, що у нас залишення в небезпеці - це 135 стаття кримінального кодексу. Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, - карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Суспільна небезпечність цього злочину виражається в тому, що влада ставить наших громадян в небезпечний для життя стан, та створює всі умови, щоб люди опинилися в такому стані. 

Хто буде відповідати, якщо загине хоча б один мирний житель внаслідок відведення військ?

Строки давності за тяжкий злочин до 10 років, отже відповідальность покладається на президента, адже команду на відведення дає саме він. Уникнути не вдастся, бо каденція закінчиться швидше...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]