Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.09.2019 16:53

Альтернатива переговорам у "нормандському форматі" є

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

На сьогодні запланована зустріч радників глав урядів та держав - учасників нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція і РФ), які мають підготувати підґрунтя для зустрічі лідерів країн.

Особисто я вважаю, що «нормандський формат» - недостатній. Треба ставити питання про так званий «будапештський формат» на основі Будапештського меморандуму і долучити до переговорів Китай, який може допомогти у процесі встановлення миру. Адже ми знаємо, які відносини у Китаю з РФ, а Китай – один із підписантів меморандуму.

Не зрозуміло, чому про Будапештський меморандум забувають, адже це документ, який гарантував нам безпеку і територіальну цілісність. Тому і під час наступної зустрічі у «нормандському форматі» треба підняти це питання. Таким чином можна зрушити з місця проблему конфлікту.

Хоча насправді основна проблема не в форматах, а в одній людині – Путіні. Доки не зміниться його особиста політика щодо України – будь-які формати навряд чи допоможуть.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]