Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2019 23:23

Непроста арифметика адвокатського самоуправління

Адвокат, кандидат політичних наук, член Ради адвокатів міста Києва

Наче й Україна незалежна країна, та й європейські цінності сповідуємо. Але є речі, які стійко повертають нас в часи з’їздів КПРС.

В цікаві часи живемо, друзі! Наче й Україна незалежна країна, й совкові принципи канули в лєту майже 30 років тому, європейські цінності сповідуємо. МВА отримуємо у Європі та США… Але є речі, які стійко повертають нас в часи з’їздів КПРС. 

У лютому очікується З’їзд адвокатів України, та місця на ньому чітко розподілені «согласно купленным билетам». Так на початку мали відбутись порайонні Збори адвокатів, які обирають делегатів на Конференцію. А вже Конференція делегує представників на сам З’їзд. 

Та й сам треш щодо обрання кандидатів на З’їзд розпочався з понеділка (авт. – 21.01.2019). Декілька разів мінялось місце проведення Зборів – певно організатори (РАУ-НААУ) передивились квестів, й вирішили потренуватись на адвокатах. Такі собі піддослідні кролі з адвокатськими свідоцтвами. А адвокати не здаються – знаходять місце проведення. Які вперті!

І це не зважаючи на дивні місця проведення зборів. Наприклад, адвокатів Деснянського району «загнали» у підвал. Та перед цим потрібно було пробігтись торговими рядами із взуттям, забігти за торгові палатки і там вже виловлювати місцевих робітників, які словами «туди, наліво-направо, вниз і отамочкі ваші адвокати» направляли адвокатів у їх світле майбутнє, гарантоване НААУ.    

Саму реєстрацію на збори можна назвати трешовим трешем. Адвокати, дані яких є у реєстрі, (авт.- Єдиний реєстр адвокатів України) мали надати витяги з цього реєстру. І чхати на те, що для реєстрації організатори самі ж прописали у Регламенті зборів – мати при собі Свідоцтво та посвідчення адвоката. А чого не здогадались? Мали здогататись! Так що - наступного разу приходити із медичною карткою, свідоцтвом про шлюб двоюрідної тітки, копіями паспортів сусідів та приводити 2-х свідків Ієгови?  #ми_ж_адвокати!    

Прогнозовано збори пройшли із чисельними порушеннями. Відео про це адвокати викладали у мережі facebook та на You Tube. Таким чином, серед обраних на конференцію делегатів левова частка обласних адвокатів, які засвоїли ази телепортації з області до столиці, та представники самообраної ради «мкиєва» (такий собі експериментальний проект РАУ-НААУ, відомий серед адвокатів як «фейкова рада»).

Але саме цікаве те, що на сайті НААУ викладено лист від «ради адвокатів міста Києва» з переліком делегатів на Конференцію за підписом Рябенка П. (який йменує себе головою ради адвокатів міста Києва), що скріплений печаткою...іншої юридичної особи!!!

http://unba.org.ua/assets/uploads/news/anonsi/1Delegaty_Kyiv_na%2028012019_2.pdf?fbclid=IwAR0weuaVJtcQVRKw3P5Psm1IlBa2Da3X6rIshoXbweuQI6HZaIVOMc4CHdw

То що, документ підробний??? Бо код, вказаний на печатці (код 38517528), належить Раді адвокатів міста Києва, яку вже багато років очолює Рафальська Інна. Та невже РАУ ПУБЛІЧНО покриває злочин? Я просто не можу в це повірити! Як це розуміти?

Але факти річ вперта, а Закон № 755 взагалі дає нам усі підстави посилатись на дані, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як на такі, що є «...достовірними».  

https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch?fbclid=IwAR11mvjZgmEgueZwO6CutF87dcfpCAjE0q0DoVlxNozblTJaD_qO7zVINcw 

На цьому фоні такі нюанси, як 200 делегатів від Київської області (загальна кількість  адвокатів 3500) та усього 98 від столиці України (загальна зменшена кількість – 4 600 адвокатів), здаються дитячими забавками. Наприклад, у Деснянському районі в реєстрації відмовили більш як 20 адвокатам, а "своїх" зареєстрували 10 осіб, з яких кілька осіб...не були присутні на Зборах фізично!  Подейкують, що лояльних до київського проекту РАУ-НААУ так не вистачало на квоти, що ну дуже багато адвокатів не знайшли себе у хто у реєстрі, а хто у списках на збори. Мабуть – це перебільшено? А може - ні?...   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]