Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2024 14:20

Як посилити підтримку України в США і хто наші союзники

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Саме тому частину свого візиту у Вашингтон присвятила заходам в аналітичних центрах американської столиці

Я вже якось розповідала вам, що в США найбільше підтримують Україну інтелектуальна еліта і військові – тобто ті, хто максимально глибоко і практично в контексті і не ведуться на провокації і маніпуляції.

Це наші головні союзники в американському суспільстві. Тому їх потрібно ще більше наповнювати фактажем і заряджати на просвітницьку діяльність і адвокатування. Зрештою, тому частину свого візиту у Вашингтон присвятила заходам в аналітичних центрах американської столиці, а також розширенню контактів та співпраці з оборонними та навколо оборонними відомствами та приватним гравцям з військово-промислового сектору в США.

В четвер завдяки ініціативі Global Policy Institute за підтримки Bay Atlantic University виступила на вебінарі щодо перспектив інвестицій в Україну. Обєктивно, складнощі для інвесторів є, що природньо для воюючої країни – і про це мене напряму запитували модератор та учасники дискусії. Але, з іншого боку, є і унікальні можливості, які актуальні саму тут і зараз, на які є серйозний попит.

Це інвестиції в такі сфери, як:

1. Енергетика

розподілена генерація, BESS – акумуляторні системи накопичення електроенергії тощо.

2. Будівництво

Наскільки б не затрималось питання масштабної відбудови, приватні домогосподарства потребуватимуть будівельних матеріалів тут і зараз, щоб відновлюватись після обстрілів. Не кажучи про відносно живий девелоперський ринок на заході України, де попит на житло в окремих містах перевищує пропозицію.

3. І, звичайно, оборонка.

Тут, думаю, пояснення зайві. Це взагалі клондайк для інновацій, технологій і виробництва в наш час і в нашій країні. Хоч теж і не без викликів.

Торкались, звичайно, і інших питань. Американців, як завжди цікавить "rule of law" і що ми робимо для подолання корупції. І попри те, що особисто я вважаю, що за останні роки нам вдалось просунутись з технологічними рішенням (в т.ч. діджиталізацією багатьох державних сервісів, що мало прямий позитивний ефект і на зменшення рівня корупції для згаданих сервісів), але з правоохоронною системою у нас біда. Про діджиталізацію розповіла іноземним колегам, про правоохоронну систему поки ні -дамо шанс правоохоронцям змінитись. А як ні, то...

Більше можна подивитись в записі Global Policy Institute за цим посиланням.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]