Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2024 21:44

Більше інвестицій, більше допомоги

Волонтерка, Радниця заступника Міністра оборони, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони

Інвестори з інших країн можуть стати найпотужнішими союзниками

За кілька днів до голосування за виділення допомоги Україні США, президент CRH Americas Натан Кріч зустрівся з Майком Джонсоном, 56-м спікером Палати представників. І ця зустріч, я вважаю, могла сприяти позитивному голосуванню стосовно виділення допомоги Україні.

Чому потужний бізнесмен, який не народився, не вчився, не одружений на українці, так переймається питаннями України, що добрався навіть до спікера Конгресу?

А тут дуже цікава історія. І дуже проста.

CRH - один з найбільших у світі виробників будівельних матеріалів, є системним інвестором в Україну протягом останніх 25 років. Від початку повномасштабного вторгнення компанія інвестувала в Україну $30 млн, зокрема в будівництво цементного термінала в Київській області.

Так працює один дійсно зацікавлений інвестор. І якщо треба більше таких прикладів, то це дуже проста економічна історія. Створіть економічні зони, де інвестори в економіку України з Європи, США, та інших країн союзників будуть частково або на якийсь час повністю звільнені від оподаткування.

Пропишіть в нормативних актах, які саме інвестиції можуть звільнятись від оподаткування повністю чи частково, на який термін. Звичайно, мова йде про інвестиції в виробництво тих товарів, що поки не виробляються на території України.

Продумайте та прорахуйте, щоб це не завадило українському виробнику, обовʼязково захистіть інтереси локального бізнесу. Це навіть не обговорюється.

І бінго. Інвестори з інших країн стануть вашими найпотужнішими союзниками, які будуть відстоювати інтереси України в урядів своїх країн, бо вони почнуть захищати інтереси своїх компаній, та свої інвестиції на території України. І чим більші інвестиції будуть, тим більше бажання буде їх захищати.

Бо такий підхід дає ще одну преференцію при отриманні допомоги від наших західних партнерів.

Більше інвестицій, більше допомоги.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]