Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.08.2016 13:36

Співпраця в АПК між Україною та Малайзією

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Малайзія із населенням 29 млн осіб та ВВП на душу населення – 12 600 доларів має стати серйозним ринком для експорту сільгосппродукції з України.

За підсумками офіційного візиту до Малайзії Президента України Петра Порошенка та міністра Мінагрополітики Тараса Кутового варто зазначити, що посилення співробітництва між обома країнами вигідно передусім українським сільгоспвиробникам, які вже і сьогодні впевнено себе почувають на малайзійському ринку.

Малайзія займає важливе місце в рейтингу торгових партнерів нашої країни в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. За підсумками минулого року загальний товарооборот України з Малайзією становив 298 млн доларів. Левову частку експорту України в Малайзію складає сільгосппродукція.

  У першому півріччі цього року Україна експортувала до Малайзії продукції на $ 52,4 млн дол., із яких соняшникової олії на суму – понад 30 млн дол., соєвої олії – на 3 млн дол., пшениці – на 6 млн дол., згущеного молока – на 2 млн дол., бобових – на 1,5 млн дол., макухи – на 1 млн дол., борошна – на 500 тис. дол.

За перше півріччя 2016 року, в порівнянні з минулорічними показниками, зростання експорту сільгосппродукції з України в Малайзію становило 24%. Українські аграрії здатні задовольнити попит Малайзії ще по багатьом позиціям. Хочеться вірити, що підписання двосторонніх угод дасть поштовх для розвитку в Україні продукції з доданою вартістю. Та окрім міжнародних договрів для розвитку вітчизняного виробництва, має бути досягнуто домовленостей щодо вирішення питання оподаткування АПК шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу України.

Як ми знаємо за дорученням Першого віце-прем'єр-міністра — Міністра економічного розвитку і торгівлі С. Кубіва  в Мінекономрозвитку було створено відповідну робочу групу за участю представиків Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики, Державної фіскальної служби та громадських організацій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]