Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.07.2022 13:33

Республіканка Спартц грає на інтереси Кремля?

Політконсультант. Президент Розвиткової Агенції Досліджень та Аналітики "RADA"

Республіканська політична гра навколо Єрмака не має псувати антипутінську коаліцію США та України.

Марсі Каптур (Демократична партія), співголова групи на підтримку України в Конгресі США, підтримала президента Володимира Зеленського та звинуватила свою колегу Вікторію Спартц (Республіканська партія) у необачній допомозі президенту Росії Путіну.

Екс-президент  Трамп заявив, що якби він виграв вибори у 2020 році, війни в Україні могло би й не бути. Політичний сезон в США доволі активний, йде запекла боротьба між двома партіями за місця в Конгресі, а ще починається боротьба за майбутнє президентського крісла США. Використовуються різні найбільш гучні й болючі теми внутрішньої та зовнішньої політики. Зрозуміло, що у зовнішній політиці ключовою темою є агресія рф проти України.

Існує беззаперечна двопартійна владна підтримка США України, що переконливо підтверджується законом про ленд-ліз, виділення воєнної допомоги, Рамштайном, лідерством США у створенні західної проукраїнської коаліції, а також тими видами нового західного озброєння, якими вже працюють наші військові, знищуючи воєнну інфраструктуру та склади ворога.

Але політичний процес може бути брудним. Тому технологи республіканської партії і могли вирішити скористатися українським походженням конгресвумен українського походження Вікторії Спартц, щоби підняти українське питання з використанням кремлівських наративів, які ставлять під сумнів надійність українських партнерів та правильність рішень адміністрації діючого Президента США. А кейс проти Єрмака, на мій погляд, є саме таким кремлівським наративом, яким вже скористалися конгресмен Пол, який затримав прийняття рішення по ленд-лізу, конгресвумен Спартц у своїй нещодавній заяві, а також користуються політичні опоненти діючого Президента в Україні. Не кажучи вже про те, що цей кейс будуть активно використовувати кремлівські пропагандисти, щоби розколювати українців та політикум України. 

Москві, звісно, вигідний такий кейс, адже в російській столиці невигідна робота санкційної групи Макфола-Єрмака, яка вже багатьом насолила в РФ персонально та секторально, та й продовжить це робити задля посилення санкційного фронту проти нашого ворога.  

Про політичну мотивацію пані Спартц, яка є з України і, звісно, має бути добре обізнана в українських справах, та використовується технологами Республіканської партії задля політичної боротьби проти демократів та адміністрації Президента Байдена, ми вже поговорили.  Ми звісно можемо просити наших друзів із Америки бути більш обачними в своїй політичній боротьбі та, цитуючи Марсі Каптур, просити не «робити необачну послугу  президенту Путіну».

Але, як громадянське суспільство, ми точно маємо просити наші політичні сили, наших політиків під час війни бути єдиними і не роз’єднаними. Про що, до речі, на початку війни заявляв і п’ятий Президент Порошенко.

У своїх традиційних зверненнях, Президент Зеленський, часто, стискаючи кулак, підсилює гасло – Слава Україні! Таким чином, Президент показує всьому народу, що ми маємо бути єдині, бо в єдності наша сила і незламність. Тому, показуємо єдність, підтримуємо Президента, його офіс та Збройні сили України, і так підсилюємо нашу проукраїнську коаліцію з США та всіма іншими країнами демократичного вільного світу задля історичної Перемоги.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]