Про автора

Юлія Павлюченко Партнер Юридичної фірми "О2", доцент, к.ю.н.

Професійна діяльність. Кандидат юридичних наук, доцент, партнер Юридичної фірми "О2", в.о. завідувача кафедри господарського права Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Маю досвід практичної роботи понад 10 років, у тому числі з юридичного супроводу господарської діяльності.

У період квітня 2013 р. пройшла наукове стажування у Донецькому регіональному відділенні Національної школи суддів; протягом 5-9 грудня 2016 р. – курси підвищення кваліфікації "Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом: право, економіка, суспільство" в рамках проєкту TEMPUS "Розробка магістерської програми з європейського і міжнародного права у Східній Європі – IntelEULawEast" та 12-15 грудня 2016 р. – закордонне стажування у Scientific Consulting Community "Open Europe" Республіка Словаччина.

Брала участь у написанні правових висновків за зверненням Конституційного Суду України, народних депутатів України щодо проєктів законів, а також наукових висновків з правових питань на звернення суб’єктів господарювання.

У 2017 році виступила тренером сертифікатної освітньої програми "Медичне право" (організована Донецьким національним університетом імені Василя Стуса за підтримки Департаменту охорони здоров’я та курортів Вінницької обласної державної адміністрації).

З 2018 року – партнер Юридичної фірми "О2".

Викладацька діяльність. З 2005 року займаюсь викладацькою діяльністю. З вересня 2009 р. по серпень 2018 р. – доцент кафедри господарського права Донецького національного університету імені Василя Стуса, з вересня 2018 і по цей час – виконувач обов’язків завідувача цієї кафедри. Курси, що викладаються: "Аграрне право", "Юридичне обслуговування суб’єктів господарювання", "Проблеми господарсько-правової відповідальності", розроблені авторські спецкурси "Захист прав споживачів" і "Реалізація господарсько-правової відповідальності".

Самостійно підготовлено близько 60 наукових і навчально-методичних робіт, монографію; у співавторстві: 3 колективні монографії, навчальний посібник з аграрного права, практикум з господарського права.

Сфера професійних та наукових інтересів: реформування правничої освіти, юридичний супровід клінічних випробувань; юридичний супровід господарської діяльності; застосування господарсько-правової відповідальності; і правове забезпечення функціонування аграрного ринку.

Освіта. У 2002 р. закінчила Донецький національний університет за спеціальністю "Правознавство", кваліфікація юрист.

У 2008 р. захистила кандидатську дисертацію за темою: "Правове регулювання діяльності по реалізації арештованого майна"; у 2011 р. отримала вчене звання доцента.

Контакти
E-mail: [email protected]