Про автора

Олександр Калітенко Юридичний радник Transparency International Ukraine

Професійна діяльність. Юридичний радник Transparency International Ukraine.

Став одним із трьох громадян України, які виграли урядову стипендію на навчання від Литовської Республіки, де у Вільнюському університеті здобув ступінь LL.M. з права Європейського Союзу та міжнародного права. Раніше став спеціалістом з господарського права. Магістерська робота проводилася під науковим керівництвом діючого Голови Конституційного суду Литви та полягала в аналізі взаємозв’язку між відповідальністю держав і міжнародних організацій за міжнародно-протиправні дії.

Маю багатий волонтерський досвід. Проходив тримісячне стажування в одній з найбільших шведських адвокатських фірм, яка є переможцем конкурсу The British Legal Awards на найкращу юридичну фірму Європи два останніх роки поспіль.

До роботи в TI Україна робив дослідження рівня правового захисту інформаторів (викривачів) у кожній з 28 країн ЄС, у тому числі з точки зору дотримання прав людини, та розробляв рекомендації для Transparency International Latvia і згодом для робочої експертної групи на чолі з латвійським прем’єр-міністром щодо відповідного майбутнього Закону Латвії, на що отримав грант від Європейського Союзу.

У 2015-2016 роках координував інформаційно-мобілізаційну кампанію "Вони би не мовчали" щодо зміни негативного ставлення до викривачів корупції та їх підтримки.

У 2017-18 роках був проєктним менеджером комунікаційної кампанії "Я не даю".

Координував відбір волонтерів та організовував їхню роботу протягом 2014-19 років.

 

Контакти
E-mail: [email protected]