Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2015 16:16

Хто подасть наручники для прем'єр-міністра?

До питання, куди поділися 7.5 мільядра гривень після ворожіння над ними прем'єр-міністра Арсенія Яценюка...

Боротьба з корупцією,яку начебто рішуче розпочала одна політична сила, котру очолює прем’єр-міністрУкраїни, дуже схожа на дешевий піар. Впіймавшись на тому, що він лишенинішнього року відправив поза хмари 7,5 мільярда гривень, цьому чиновнику незалишалося нічого іншого, як шукати ворогів у стані інших посадовців. Так підроздачу казкових «преміальних» потрапило керівництво служби з надзвичайнихситуацій. І не дивно, що їх затримали якраз перед початком чергового засідання Кабміну,показово, під софітами телевізійників надягли наручники. Красти вони, звісно,крали, мабуть, і безсоромно багато, але ж точно не по 7,5 мільярдів за квартал,що доведено документально актами Державної фінансової служби відносно самого главиуряду. Однак тепер «надзвичайники» будуть віддуватися і за себе, і за Яценюка.Бо йому, та його політичній силі потрібен вал викриттів, з горами корупційних звинувачень,за якими можна було б бодай якось приховати власну крадіжку. Так що це лишепочаток гучних, публічних звинувачень. Можна передбачити, що Арсеній Яценюк тайого команда будуть шукати ворогів на кожному кроці. Їм потрібно нині щонайбільшекорупціонерів у владі України.

 Чомусь ніхто не каже про те, (навряд, чи непомічають цього!), що на географічному ландшафті держави утворився дивний примітнийбугор, який попервах оформився, продирався до влади, як організована політичнасила. До неї увійшли переважно колишні галасливі майданівці. З огляду на те, якнахабно, з викликом ведуть вони себе тепер, видно, що приціл у них один – взятив свої руки всю владу в Україні. І можу припустити, що відправлені на небеса7,5 мільярда гривень, про які публічно заявив українському народові главаДержавної фінансової інспекції на телеканалі 112.ua, (і цього, зверніть увагу, ніхтоне спростовує!), не обов’язково потрапили до особистих кишень А. Яценюка тайого найближчого оточення. Це, припускаю, здобуток «Народного фронту», якийготується до остаточного й рішучого бою за головне крісло держави. Так щопопереду ще має бути багато цікавого й захоплюючого. Особливо ж у справі непростогопротистояння з БПП.

Але найперше й головне завданняНФ, який найбільше  вимазався під часоббирання найбідніших верств населення, зокрема, й пенсіонерів, обклавши податкамияких, уряд вирішив заробити чотири мільярди гривень, тієї ж пори тихцем укравшисім з половиною мільярдів, це знайти корупціонерів у структурах влади. Тимсамим, відвести загрозу від своїх очільників.

З цією метою, приміром,перший заступник голови Верховної Ради України (фракція НФ) Андрій Парубій дає інтерв’юІнтернет виданню «Українська правда» під промовистим заголовком «Корупція не має прізвищ і імен, це тотальне зло».

  ПанПарубій, як у таких випадках кажуть, включивши дурника, гне до того, що вукраїнської злочинності, мовляв, немає свого обличчя. Це щось ефемерне,нереальне, неземне. Не інакше, як залетіли інопланетяни, обібрали українськихпенсіонерів, навісивши на них по 15 відсотків сплати одних податків на війну, адля тих, хто з них працює, ще стільки ж, і ні при чому тут уряд, фракція НФ,яка зі шкури вилазила, аби протягнути через парламент цей особливий, драконівський«подарунок» від пана Яценюка старшому поколінню українців. І в злодія, який поцупив7,5 мільярдів гривень з державної казни, теж немає ні імені, ні прізвища.Просто звідкілясь взялося «зло», вхопило кошти і загуділо за грошиками. А винних,зрозуміло, немає…

Одне слово, начебто серйозний чоловік цей пан Парубій, а верзе казочки. Просто він вирішивзіграти роль мудрого політичного аксакала, а повеличався мовби той заєць куцим хвостом.  

Але тут виникає цілком логічне запитання. Тоді ж чому безпосередньов залі засідань Кабміну пов’язали конкретних осіб – панів Бочковського іСтоєцького, очільників Держслужби з надзвичайних ситуацій? Чому ще одинвиходець з НФ А. Аваков тут же поспішив заявити, що, мовляв, напали на слідкорупційних діянь в колишніх міністерствах, якими нещодавно командувалипредставники партії ВО «Свобода» пани Мохник та Швайка.

Цікаво, що як сталозрозуміло, міліція лише зацікавиласядіяльністю компаній, які діяли в блоці цих міністерств. Ще не має ніякихданих щодо проявів корупції в підприємствах, а соратник глави уряду уже анонсує про те,що тут будуть питання до міністрів. Від підприємства до міністра, як до Києва рачки, знаєте... Виходить, що Авакову, як корупціонери, потрібнісаме ці обличчя. Тобто, зовсім не те, про що говорить А. Парубій. Коли єзамовлення, то  наперед уже є і імена, іпрізвища. Себто, корупція все таки не безіменна. Безіменною вона є лише тоді,коли ці діяння вчиняють вищі керівники влади, поки вони знаходяться у своїхкріслах. Так, мабуть, буде правильно сказати. Бо хіба ж ми забули, як всерозкрадалося при В. Януковичу, а саме він очолював у державі головну антикорупційнуслужбу.

Правда, втрата 7.5мільярдів гривень, які персонально розтринькав невідомо куди глава уряду А.Яценюк, керівника МВС, либонь, зовсім не цікавлять, хоч там і перевіряти вже нічого.Всі матеріали зібрані, опрацьовані найбільш кваліфікованою економічною службою- головною фінансовою інспекцією України. Оформляйте і спрямовуйте все до суду.Повертайте суми в бюджет.  Але саме ця величезнакупа лайна ні слідчим, ні прокурорам не до шмиги. Вони відвертаються від неї. Обходятьїї, сором’язливо прикриваючи носи.

Ось, виявляється, для чого не так давно один із членів парламентської правлячої фракції НФ вносив для розгляду в парламенті законопроект про заборону криикувати влади. Розікарли бюджет і про це ніхто не має права навіть заїкнутися. 

Як можна зрозуміти, вНФ існує безсмертне правило підводників: як самого себе, рятуй ближнього. Намоє переконання, найбільш активно його сповідує нещодавній майданний активіст ТетянаЧорновіл. В недавньому безстрашний борець з режимом В. Януковича, вона вразвиявилася найактивнішим борцем за постмайданну владу А. Яценюка в Кабміні. Бо так їй затишно в ній! Милапані готова кожного словесно розтерзати, знищити, хто лишень спробує покритикуватиЯценюка, Турчинова, Пашинського…

Ця трійка для неїсвята.

Скільки вже разів було,як заведена вискочить на парламентську трибуну, чи перед мікрофон на публічнійтелепередачі, а аргументів на захист своїх благодійників немає. Бо явноприкриває, вигороджує те, що не лізе в жодні ворота. І тільки зайвий раз цимдоказує, що НФ працює проти народу, що її поплічники використовують службовестановище (приміром, влаштовуючи синів на теплі місця, приховуючи їх від службив АТО), чи розкрадаючи такі колосальні суми, як це учинив Арсеній Яценюк. Чиможна цю крадіжку зализати словами?

Парламентська фракція відтакперетворюється в зграю…

   

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи