Про автора

Марія Ортинська Патентна повірена, адвокат, засновниця патентно-юридичної компанії IPStyle

Професійна діяльність. Патентна повірена, адвокат, засновниця патентно-юридичної компанії IPStyle.

Юридичною практикою займаюсь з 2004 року. Визнаний спеціаліст з питань інтелектуальної власності, речник престижних українських та міжнародних конференцій.

Разом із представництвом Wikimedia в Україні брала участь в обговоренні реалізації проєкту закону про так звану "свободу панорами" - право на знімання відомих архітектурних об'єктів. Крім того, у партнерстві з громадськими організаціями та експертами готувала законопроєкти щодо імплементації в Україні важливих норм, таких як блокування активності "патентних тролів".

Один із найкращих фахівців у світі у сфері захисту прав на торгові марки за результатами міжнародних рейтингів WTR1000, Legal500, Ipstars.

Освіта. Національний університет "Києво-Могилянська академія", Державний інститут інтелектуальної власності, Академія Всесвітньої організації інтелектуальної власності, Курс авторського права CopyrightX у Harvard Law School.

Спеціалізація. Консультую бізнес зі стратегічних питань захисту та комерціалізації інтелектуальної власності в Україні та за її межами.

Клієнти. Українські та іноземні компанії, які працюють у сфері роздрібної торгівлі, харчової промисловості, IT, аграрний комплекс, а також банки та фінансові компанії, фармацевти, ЗМІ та видавництва.

Діяльність. Співпрацюю з патентними повіреними та юристами з усього світу. Член Міжнародної асоціації торгових марок (INTA), Міжнародної асоціації з питань охорони прав інтелектуальної власності (AIPPI), Асоціації правників України.

Голова Комітету з питань інтелектуальної власності Асоціації адвокатів України. Член Комітету боротьби з контрафактом Міжнародної асоціації торгових марок (INTA).

Автор таких Country Guide Міжнародної асоціації торгових марок (INTA):
- реєстрація та захист торгових марок в Україні
- Trade Dress в Україні.

Володію українською, російською, англійською та польською мовами.

Контакти
E-mail: [email protected]