Авторские блоги и комментарии к ним отображают исключительно точку зрения их авторов. Редакция ЛІГА.net может не разделять мнение авторов блогов.
29.04.2012 16:48

"Безвинність" и "Правда" ГНС

Клейноды власти - "...що має символізувати працьовитість та незакомплексованість тварюки" (с) Л.Подервянский.

Поиски каких-то очередных информаций завели меня на сайт ГНА у Львовской области ( http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=12) . И оттуда я узнал массу нового.

Например, что у председателей ГНА областей есть свой, на минуточку, ШТАНДАРТ(
!). Т .е. председатели ГНА областного уровня все штандартенфюреры, как ни крути.

Вот он:

image003_01.jpg


Там же был размещён СТЯГ всей ГосНалСлужбы, утверждённый в далёком 1999 гэ ещё самим г-ном Азаровым.

image002.jpg
 


Общую картину нелепости венчает описание каждой атрибутики, как бы объясняющая почему они должны выглядеть именно так и никак иначе. Читаем, проникаемся:

"Прапор ДПС — це бiле полотнище, на якому у лiвiй верхнiй чвертi зображено Державний прапор України, а в центрi правої половини розмiщено емблему ДПС.
У геральдицi бiлий колiр символiзує чистоту, свiтло, мудрiсть, а оскiльки вiн “не ховає iншого кольору”, — безвиннiсть i правду."
(выделено авт.)

Как видно основную часть и штандарта и стяга занимают элементы другого клейнода - ЭМБЛЕМА ГНС:

image001_01.jpg


Геральдический символизм эмблемы также несомненно потрясает своей глубиной и мудростью:

"У центрi емблеми ДПС розмiщено кадуцей (вiд грецького — “цiпок вiсника”), що має на собi двi змiї. Кадуцей — крилатий цiпок примирення, взаєморозумiння i мудростi. Вiн був символом торгiвлi, багатства, миру i добробуту ще в Стародавній Індiї i Месопотамiї. Пiзнiше запозичений грецькою культурою. В античному Римi знак у виглядi крилатого жезла, обвитого двома змiями, був атрибутом бога Меркурiя i став символом мирної торгiвлi. За давньогрецькою мiфологiєю Гермес, посланник богiв, одержав крилатий цiпок, здатний примиряти противникiв, i коли вiн вирiшив випробувати його, помiстивши мiж двома змiями, що борються, вони негайно оповили цiпок у мирi мiж собою, тобто двi змiї символiзують мудрiсть, примирення, взаєморозумiння.

Дубовий вiнок символiзує стiйкiсть, силу, славу, а дубовий вiнок iз жолудями є символом зрiлостi й упевненостi у своїх силах. Жовтий колiр (золото) у геральдицi означає багатство, силу, вiрнiсть, сталiсть; зелений (поле емблеми) — вiдродження, благополуччя, свободу, надiю. Усе це — в золотому кiльцi (колi). Золоте коло — символ Сонця, геральдичний символ сталостi, стабiльностi.
"

Очевидно, что все слова из описания начиная от слова "кадуцей" и заканчивая греческими богами, Месопотамией и т.п. как-то не очень вписываются в укрреальность, укрпрошлое и  укрбудущее как, впрочем все остальные эпитеты и дефиниции из сего геральдико-моразматического опуса.

А надо же - какие-то проффффффесионалы-геральдисты это УГ одобрили…
Одним словом, кино и немцы.

К слову о праве и законе: ни в 1999 году, ни в настоящее время законодательство не предусматривало и не предусматривает никаких штандартов, стягов и эмблем для ГНС...
Если Вы заметили орфографическую ошибку, выделите её мышью и нажмите Ctrl+Enter.
Последние записи
Контакты
E-mail: blog@liga.net