Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.03.2016 11:16

Сильна ланка адвокатури

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Конституційна реформа в сфері правосуддя, яка передбачає виключне право на представництво адвокатів у суді, зустрічає критику найслабших ланок системи. Так прокоментував статтю застуника глави АП Олексія Філатова на підтримку реформи Секретар РАУ Павло

Конституційна реформа в сфері правосуддя, яка передбачає виключне право на представництво адвокатів у суді, зустрічає критику найслабших ланок системи.

Так прокоментував статтю застуника глави АП Олексія Філатова на підтримку реформи Секретар РАУ Павло Гречківський.

Секретар РАУ і член Вищої ради юстиції  пан Павло Гречківський - сильна ланка системи.

І коли він говорить, що "р еформа...,, зробить адвокатуру також більш фаховою",  так воно і буде. Адже післая запровадження виключного права адвокатів на представництво  "т і, хто прагне займатися цією діяльністю за новими правилами, зможе скласти іспити і продовжить виступати в суді". 

Тобто, юрисконсульти поповнять ряди адвокатів, що підвищить фаховий рівень адвокатури. Такий висновок не надто добре характеризує теперішній фаховий рівень адвокатури, але кому його краще знати, як не  Секретарю РАУ?

"Об'єднання більшої кількості юристів у адвокатський корпус зробить його більш впливовим у відносинах з державою” , -вважає пан Секретар. Як тут не погодитися? Адвокатський корпус у відносинах з державою недостатньо впливовий. Чому? Може, самоврядування у чомусь недопрацювало? У жодному разі! Кількість корпусу замала! Об'єднаємо більше юристів і візьмемо числом!

Для чого ще потрібна реформа, сутність якої, за влучним виразом Секретаря РАУ, "перебрехали"  "найслабші ланки системи"?

А позбутися цих слабких ланок!

"Очевидно, що найслабші ланки позбавляються шансів працювати без підтвердженого рівня кваліфікації. Рано чи пізно, але треба позбуватися баласту різного штибу аферистів, які крутяться в судах і спекулюють адвокатським статусом. Своїми шахрайськими діями наносять їй велику шкоду престижу професії і зловживають довірою громадян” , - вважає Павло Гречківський."

Це ж наскільки слабкими мають бути "сильні ланки системи", коли їм, щоб лише позбутися "різного штибу аферистів", треба не багато не мало, а змінити Конституцію? Та, як уже зазначалося, Секретарю РАУ краще знати.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]