Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.07.2013 17:55

Адвокатські штампи

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Як не дивно, мова піде саме про штампи, тобто, про штемпельну продукцію. Відповідно до закону (як старого, так і нового) адвокат має право посвідчувати копії документів. Це зручно робити з використанням штампу з сучасною оснасткою. Адвокату доцільно

Як не дивно, мова піде саме про штампи, тобто, про штемпельну продукцію.

Відповідно до закону (як старого, так і нового) адвокат має право посвідчувати копії документів. Це зручно робити з використанням штампу з сучасною оснасткою.

Адвокату доцільно якось позначати документи (а також конверти, теки, коробки), що містять адвокатську таємницю. Це теж зручно робити з використанням відповідних штампів.

Наше адвокатське об'єднання такі штампи використовує давно, з минулого сторіччя.
Оскільки розробити текст та замовити штамп "не біном Ньютона", я не думав, що використання штампів - досвід який заслуговує обговорення і поширення.

Однак нещодавно довелося почути і побачити в мережі обговорення подібних питань.
Тому я вирішив опублікувати відбитки штампів, що їх я використовую зараз.

Переконаний, що подібні речі мають бути загальним надбанням всієї адвокатської спільноти. Адже неможливо захистити професійні права і гарантії якогось конкретного адвоката чи групи.

Професійні права і гарантії належать всій адвокатурі, а тому повинні спільно захищатися нами усіма. 

Отже, штампи "КОПІЯ ПОСВІДЧЕНА" та "АДВОКАТСЬКА ТАЄМНИЦЯ".

А також фото коробки з документами, що їх було протиправно вилучено в ході незаконного обшуку у 2005 році, за що держава сплатила 10000 євро відповідно до рішення ЄСПЛ.  

На жаль, текст штампу на фото не розібрати, однак самі штампи видно добре. Як легко зрозуміти, штампи зручні тим, що їх можна поставити практично на чому завгодно. Дехто з колег пропонує використовувати наліпки. Однак наліпки мають властивість закінчуватися. А штамп практично вічний. Я свої міняв виключно з причин зміни найменування адвокатського об'єднання та у зв'язку з тим, що  набрав чинності новий закон.

Буду радий зауваженням і пропозиціям. І, колеги, повірте, кожен з нас здатен сам собі замовити хоч штампи, хоч наліпки, хоч хто ще щось вигадає.

Давайте не допустимо, щоб нас змусили виготовляти все це централізовано, як ордери.

copy stamp.jpg


secret stamp.jpg


DSCN7712.JPG

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]