Про автора

Євген Крук Заступник Голови Вищого антикорупційного суду

Професійна діяльність. Розпочав свою професійну кар'єру у 2001 році стажером української юридичної фірми "Ілляшев та партнери", а у 2002 році проходив стажування в Міністерстві юстиції України.

У 2003-2005 роках працював помічником судді в Шевченківському районному суді м. Києва.

У 2005 році приєднався до однієї з провідних українських колегій адвокатів "Солдатенко, Ситнюк та партнери", де отримав посаду адвоката. Кар’єру продовжив в Українській адвокатській асоціації "Ситнюк та партнери" на посаді голови департаменту міжнародного приватного та фінансового права. Серед обов’язків – корпоративні придбання, внутрішні судові процеси (адміністративні, господарські, податкові, цивільні, трудові, сімейні) та міжнародний арбітраж (ICC Швейцарія, Німеччина, Україна).

У 2015-2016 роках був у наглядових радах двох великих українських фінансових установ, де відповідав за нагляд за діяльністю юридичних департаментів банків.

У 2018-2019 роках брав участь у відкритому конкурсі на посаду судді новоствореного в Україні Вищого антикорупційного суду. Юрисдикція суду охоплює корупційні злочини, вчинені вищими посадовими особами або які спричинили збитки державі в еквіваленті щонайменше 38 тис. доларів США. Апеляційні скарги розглядатиме апеляційна палата Вищого антикорупційного суду.

У квітні 2019 року призначений указом Президента України на посаду судді Вищого антикорупційного суду, а в травні цього ж року зборами суддів Вищого антикорупційного суду обраний на посаду заступника голови Вищого антикорупційного суду строком на три роки.

Освіта. У 2005 році із відзнакою закінчив Київський інститут міжнародних відносин Національного університету імені Тараса Шевченка, здобувши ступінь магістра з міжнародного права. Спеціалізація: міжнародне, приватне та митне право.

Вивчав європейське право в Крістіан-Альбрехтському університеті в місті Кілі, Німеччина.

У лютому 2006 року склав кваліфікаційний іспит та отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката України.

Вільно володію українською, російською, англійською та німецькою мовами.

 

Контакти
E-mail: [email protected]