Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.10.2019 18:32

Як Одеська міськрада фінансує освіту?

Голова ГО "Асоціація Політичних Наук"

Загалом освітні комунальні установи одеських районних адміністрацій міської ради лише за один місяць витратили 8 мільйонів 969 тисяч 500 гривень

Щомісяця ми намагаємось контролювати витрати одеської міської ради та її структурних підрозділів. Бо якщо не перевіряти і не тримати руку на пульсі, то бюджетні кошти втікатимуть, наче вода: не відомо в чиї кишені і не відомо на які потреби. Вересень не стане винятком. Ми подивимось, хто і на що витрачав гроші одеситів.

Почнемо з районних адміністрацій. Якщо чесно, не дуже зрозуміло для чого утримувати величезні штати цілих 4 адміністрацій, якщо можна було б розподілити обов’язки між управліннями та департаментами міської ради. Проте, менше з тим. Районні адміністрації одеської міської ради є, їх цілих чотири і вони регулярно витрачають наші з вами гроші на якісь свої потреби.

Так, у вересні 2019 року, Київська районна адміністрація витратила трохи більше ніж 739 тисяч гривень, Приморська – 847 тисяч, Малиновська – майже 869 тисяч. А от Суворовська районна адміністрація не скупилась і витрачалось на повну. Лише за перший осінній місяць «суворовці» напідписували договорів на 2 мільйони 400 тисяч гривень.

Всі кошти, які виділила у вересні Київська районна адміністрація пішли на завершення будівельних робіт, виконавцем яких було ТОВ «Вестон Констракшн». Закупівель провели цілих дві і обидві були неконкурентними.

11 неконкурентних процедур за перший осінній вечір провели в Приморській районній адміністрації. 3 з них стосувались будівельних робіт, 2 – архітектурних робіт і одна – послуг у сфері культури. Окрім того, по два рази закуповували офісне обладнання, радіо та телеапаратуру і один раз – допоміжні будівельні матеріали.

Малиновська адміністрація у вересні встигла провести 7 неконкурентних закупівельних процедур. 2 стосувались закупівлі електротехнічного устаткування, 2 – закупівлі допоміжної будівельної продукції, 1 – закупівлі радіо та телеапаратури, ще 2 закупівлі стосувались послуг з будівельних робіт та ремонту. В чотирьох з семи закупівель переміг ФОП Гречко.

Рекордсменом і по витраченим коштам і по кількості неконкурентних процедур стала Суворовська районна адміністрація, яка провела їх аж 17. Будівельні роботи закуповувались 10 разів, послуги з встановлення програмного забезпечення – 2 рази. Також два рази закуповувалась радіо та телеапаратура і по одному разу – друкована продукція, офісна техніка та допоміжні будівельні матеріали.

Проте у районних адміністрацій є ще й дуже цікаві структурні підрозділи. Наприклад комунальні установи та підприємства, які також витрачають не маленькі кошти.

Цього разу ми зосередимо увагу на Центрах фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти.

Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району міста Одеси у вересні 2019 року встигла завершити 19 закупівельних процедур на загальну суму 3 мільйони і 99 тисяч 500 гривень. Підтверджена економія склала 1 тисячу 753 гривні. З 19 проведених процедур лише 1 була конкурентною і стосувалась вона закупівлі борошна та круп. Неконкурентні закупівлі розподілились наступним чином: 8 стосувались будівельних робіт, 4 – закупівлі меблів, 3  - закупівлі радіо та телеапаратури, та по одному разу закуповувалось офісне обладнання, допоміжні будівельні матеріали, послуги у сфері інформаційних технологій та освітні послуги.

Така ж комунальна установа, але у Приморському районі Одеси за вересень 2019 року витратила 1 мільйон і майже 889 тисяч гривень, провівши 8 закупівельних процедур. З них лише одна була конкурентною і стосувалась закупівлі шкільних меблів. Інші 7 відбулись за участі одного учасника. Стосувались неконкурентні процедури проведення будівельних робіт (4 рази), додаткових транспортних послуг (2 рази) і закупівлі меблів (1 раз).

В Малиновському районі центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти провів за перший навчальний місяць аж 20 закупівель, витративши 2 мільйони і майже 130 тисяч гривень. Всі проведені процедури відбувались без конкурентних торгів, тобто з одним учасником. Найбільше закупівель стосувались придбання меблів. Їх купували чотири рази і весь час у одного поставника ТОВ «Облспецпостач».

Комунальна установа, яка фінансує заклади освіти Суворовського району міста Одеса, у вересні 2019 року встигла витратити 1 мільйон і 851 тисячу гривень. З 8 проведених процедур конкурентною була лише одна, вона стосувалась закупівлі машин для обробки даних. Решта ж 7 закупівель були неконкурентними. 3 рази закуповували будівельні послуги, 2 рази друковану продукцію і ще по одному разу – меблі та транспортні послуги.

Загалом освітні комунальні установи одеських районних адміністрацій міської ради лише за один місяць витратили 8 мільйонів 969 тисяч 500 гривень. Достатньо не маленькі кошти, як для одного місяця навчання…

Олена Сінченко, Дмитро Сінченко

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальна ГО «Офіс Регіонального Розвитку». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]