Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.10.2019 18:23

Куди пішли бюджетні гроші Одеської міськради у серпні?

Голова ГО "Асоціація Політичних Наук"

За останній літній місяць різними департаментами та управліннями Одеської міської ради було підписано договорів на загальну суму 301 мільйон і майже 651 тисяч гривень.

Серпень це той місяць, коли українці витрачають особливо багато грошей. Господині, наприклад, скуповують овочі та фрукти, щоб готувати запаси на зиму. Батьки збирають дітей до школи, що також тягне великі статки з сімейного бюджету. Аграрії починають вкладати кошти в збір врожаїв…

Одеська міська рада вирішила не відставати. Тому серпень став дуже витратним місяцем і для міського бюджету. За останній літній місяць різними департаментами та управліннями Одеської міської ради було підписано договорів на загальну суму 301 мільйон і майже 651 тисяч гривень.

Беззаперечним лідером у витрачанні коштів одеситів стало управління капітального будівництва, яке за один лише літній місяць встигло витратити 252 мільйони і 343 тисячі гривень.

На другому місці, проте зі значно скромнішими видатками, розмістилось управління дорожнього господарства. Яке у серпні підписало договорів на майже 41 мільйон бюджетних гривень.

6 мільйонів 746 тисяч гривень запланував витратити департамент охорони здоров’я.

Розглянемо закупівлі, які були проведені кожним з наших переможців у номінації «головні витрачальники бюджетних коштів», детально.

Капітальне будівництво

Управління капітального будівництва одеської міської ради очікувало витратити в останній спекотний місяць року майже 410 мільйонів гривень. Завдяки ивкористанню платформи «Прозорро» місту вдалось зекономити трохи більше ніж 25 мільйонів гривень.

Всього управлінням було проведено 37 закупівель, варто відмітити, що всі з них відбулись. В середньому на закупівлях, які оголошувались цим управлінням ціна знижувалась на 11,66%. Варто зазначити, що з 37 закупівель лише десять були конкурентними.

Якщо розглядати 27 неконкурентих торгів, то 16 з них це архітектурні, будівельні та інженерні послуги, 10 – будівельні роботи та поточний ремонт і ще 1 – це послуги у сфері інформаційних технологій.

В конкуреньтних процедурах були лише два види послуг, які виставлялись на тендер. Це капітальний ремонт і реставрація (8 торгів), а також реконструкція (2 торги).

135 мільйонів з невеличким плюсом за останній літній місяць від управління капітального будівництва встигло отримати ТОВ «Екстер’єр-дизайн. Ця сума складає більше половини загальної вартості всіх серпневих договорів даного управління.

Нагадаємо, що власником «Екстер’єр дизайну» є колишній депутат Одеської міської ради від «Партії Регіонів» Анатолій Раулін, який у 2012 році очолював управління, яке тепер так щедро віддає йому перемоги і тендери.

Ще одним вигодонабувачем стало ПрАТ РБД «Одесголовпостач», яке тричи перемагало в тендерах управління капітального будівництва, отримавши лише за серпень договорів на загальну суму майже 23 мільйони гривень, що складає 9% від загальної суми витрачених в управлінням коштів.

Дорожнє господарство

Управління дорожнього господарства одеської міської ради очікувало витратити майже 74 мільйони гривень, проте витратило лише 41 мільйон з лишком. Таким чином одеському міському бюджету вдалось зекономити майже 761 тисячу гривень. Середній відсоток зниження ціни у дорожників склав всього 1,08%. Загалом було проведено 15 закупівель, з яких 4 були конкурентними, а 11 – ні.

Три з чотирьох конкурентних процедур стосувались поточного ремонту, а ще одна – послуг ремонту та технічного обслуговування. А от всі 11 неконкурентних процедур стосувались будівництва доріг.

Охорона здоров’я

Департамент охорони здоров’я підписав договорів на 6 мільйонів 746 тисяч. А от економія цього департаменту склала всього лише 11 тисяч гривень.

За серпень 2019 року медики встигли провести аж 78 закупівель, з яких лише 12 мали конкурентні процедури. За конкурентними процедурами  7 разів закуповували медичне обладнання, 2 рази лабораторне обладнання. Один раз закуповували промислову техніку, один раз замовляли готельно-ресторанні послуги і ще один раз послуги у сфері охорони здоров’я.

У неконкурентних процедурах все значно розмаїтіше. 13 разів закуповувались меблі, 7 разів купували ремонтні матеріали і стільки ж разів замовляли послуги ремонту, а  от поточний ремонт замовляли 6 разів. 6 разів закуповували і побутову хімію, а от офісну техніку всього 4 рази, стільки ж. Як і транспортні послуги.

Олена Сінченко, Дмитро Сінченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]