Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.01.2018 20:58

Неефективні КП, або як «пиляти» бюджетні кошти

Голова ГО "Асоціація Політичних Наук"

Як подолати збитковість комунальних підприємств – пропозиція для Кропивницького.

У Кропивницькому 15 комунальних підприємств. На кожне з них щороку виділяються немаленькі кошти. Суми обліковуються не одним мільйоном. І це не ті гроші, які впали нам на голову у вигляді манни небесної чи які нам подарував добрий багатий дідусь перед смертю. Це наші кровні, які ми віддали державі і місту у вигляді податків.

Здавалося б, підприємства, які оплачуються з кишені громади, мали б і працювати на користь і благо цієї ж громади. Хотілося б, щоб вони ще й прибуток приносили. Але все трохи не так або зовсім не так.

Більшість КП Кропивницького глибоко збиткові. Вони беруть гроші з бюджету на поточну діяльність, а інколи ще й на погашення мільйонних боргів. Щорічно нам доводиться здійснювати дотації, зокрема виплачувати борги перед іншими суб’єктами господарської діяльності або ж здійснювати терміновий ремонт тих чи інших споруд або техніки комунальних підприємств.

Якщо говорити про ефективність, то враження таке, що це слово просто невідоме кропивницьким комунальникам. Темні вулиці, жахливі дороги і не менш жахливі тротуари, винищення зелених насаджень, повна зношеність комунікацій тощо.

Дедалі частіше в середовищі громадських активістів говорять про те, що комунальна сфера – це атавізм, якого потрібно позбуватись. Адже користі від цих підприємств місту не так і багато, а от бюджетні кошти використовують постійно і у дуже великих кількостях.

Найприкріше те, що ми не можемо перевірити, куди йдуть ці кошти. Інформація комунальних підприємств настільки закрита, що її не завжди можна отримати й на запити про доступ до публічної інформації, що вже говорити про оприлюднення такої інформації у відкритому доступі.

У відповідь на заклики активістів закривати КП постійно виникають заперечення: «хто, якщо не КП?», «без КП буде дорожче!», «А як же робочі місця?».

Спробуємо дати відповіді на ці заперечення і довести, що КП – це не панацея.

Хто, якщо не КП? На сьогодні ринок послуг дуже широкий, вибрати можна будь-що. На ринку країни є підприємства, які займаються вивезенням сміття, ремонтом дахів та ліфтів, обрізкою дерев, ландшафтним дизайном. Що вже говорити про засоби масової інформації чи надання побутових послуг.

Без КП буде дорожче? Сьогодні ми щороку вкладаємо мільйони гривень у діяльність комунальних підприємств. Ще більші суми місто вкладає в погашення боргів комунальників. У випадку ж найму приватних компаній оплата здійснюється лише за надання послуги. До того ж, завжди можна обрати на конкурентних умовах ту фірму, яка пропонує дешевшу ціну чи якіснішу послугу. Чи не для цього приймались закони про закупівлі? Чи не для цього працює Прозорро?

А як же робочі місця? Справа у тому, що робота місцевої влади – це не створення робочих місць, а розвиток міста і якості життя в ньому. Зникнення КП дасть поштовх виникненню приватних структур, які надають послуги з благоустрою, ремонту дахів, освітлення та інших. Попит не зникне, він породить конкуренцію. А на підприємствах, які створяться, з`являться і робочі місця, де платитимуть більше.

Зрозуміло, що за один день закрити всі комунальні підприємства неможливо. Для цього треба проводити незалежні аудити, оцінювати фінансові спроможності підприємств, слідкувати певний час за діяльністю установ.

Для цього нам потрібні дві речі: створення наглядових рад при комунальних підприємствах та якомога швидше ухвалений депутатами проект рішення Про порядок оприлюднення інформації діяльність комунальних підприємств Кіровоградської міської ради.

Наглядова рада – орган, який зможе бачити ситуацію зсередини та впливати на їх роботу, використання фінансів та кадрову політику. Це професійний контроль за роботою підприємства, який має сприяти покращенню його роботи.

Впровадження таких органів у наших комунальних підприємствах дозволить не тільки зекономити кошти громади, але й суттєво їх примножити.

Щодо Порядку оприлюднення інформації, то, на наш погляд, громада має знати абсолютно все про ті підприємства, які спонсорує з власної кишені: це і установча інформація, і фінансова звітність, і боргові зобов’язання, і висновки незалежних аудиторів. Така прозорість, на думку активістів, значно знизить рівень зловживань та корупційних схем, в яких загрузли комунальні підприємства.+

Активісти вже звернулись до депутатів міської ради з проханням зареєструвати розроблений київськими експертами центру «ЕЙДОС» проект рішення «Про порядок оприлюднення інформації діяльність комунальних підприємств Кіровоградської міської ради».

Справа – за депутатами міської ради…

 

Дмитро СІНЧЕНКО, Олена СІНЧЕНКО, Кропивницький
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]