Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.07.2015 00:39

Листівки проти мера

Голова ГО "Асоціація Політичних Наук"

Вибори ще не почались, не ухвалили навіть нового виборчого законодавства, тому до кінця навіть не зрозуміло, як вони будуть відбуватись, а виборча кампанія вже йде повним ходом. Наосліп, навпомацки, але з кожним днем набирає все більших обертів.

Вибори ще не почались, не ухвалили навіть нового виборчого законодавства, тому до кінця навіть не зрозуміло, як вони будуть відбуватись, а виборча кампанія вже йде повним ходом. Наосліп, навпомацки, але з кожним днем набирає все більших обертів.

От сьогодні моя теща показала мені листівки, які вона бачила розвішеними на під’їздах, за підписом заступника міського голови Євгена Демчика, в яких ідуть прямі звинувачення в бік в.о. Житомирського міського голови Любові Цимбалюк та її помічника Миколи Савенка.

Перша, чорно-біла листівка містить звернення Є. Демчика до виборців. У другому йде мова про гей-парад у Житомирі з логотипом підприємства М. Савенка «Вінзор». Останню технологію часто використовують у Житомирі, враховуючи переважно негативне ставлення до осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації. На виборах 2010 року місцева ЛГБТ-спільнота ніби-то агітувала за тодішнього кандидата в мери від Фронту Змін Генадія Зубка (нині – віце-прем’єра за квотою БПП).

Кому ж належить авторство даної поліграфії? Демчику? Майбутнім кандидатам в мери? Самій в.о. міського голови? Щоб розібратись, необхідно заглибитись в історію питання.

Отже, ще на початку 2013-го року, коли абсолютна влада була у Партії Регіонів, депутати Житомирської міської ради відправили у відставку секретаря міськради і особисту подругу тодішнього мера Наталю Леонченко. За недовіру проголосувало 34 депутати з 60. Звісно, дана відставка не була ніяким бунтом проти влади, швидше – «розборками» в її ж середовищі.

Подейкують, що тодішній міський голова, регіонал Володимир Дебой, занадто сильно «тягнув на себе ковдру», чим налаштував проти себе значну частину досі провладної більшості. Після такого демаршу депутатам довго не вдавалось заповнити вакансію. Кілька кандидатур поспіль ніяк не могли набрати достатньо голосів. Зрештою, була знайдена компромісна фігура, рівновіддалена від усіх груп впливу та без жодних власних амбіцій – Любов Цимбалюк, обрана від ВО «Батьківщина» в мажоритарному окрузі.

Після революції, Дебоя двома третинами голосів звільнили з посади. Волею випадка, біля керма міста опинилась Цимбалюк. З нею, як і загалом із депутатським корпусом, домовилась група вже згаданого вище Генадія Зубка, прилаштувавши на посаду першого заступника Сергія Сухомлина (нині – голова обласної організації БПП), який і мав би стати реальним керманичем міста.

Однак, влада таки змінює людей. З часом навіть у непоказної Любові Цимбалюк з’явилось бажання стати повноцінним мером. Тож нині ми спостерігаємо конкуренцію між Сухомлиним і Цимбалюк. Остання, імовірно, знову балотуватиметься від ВО «Батьківщина».

Хто ж такий цей Демчик? За словами місцевих політичних активістів, пан Євген не відіграє важливої ролі в місті і нічого не вирішує. На цій посаді він опинився також випадково – внаслідок кулуарних домовленостей. До призначення на посаду він працював… помічником регіонала Віталія Журавського. Останній нині - член політради місцевої організації Опозиційного Блоку. Очолює обласну організацію колишній голова Житомирської ОДА, екс-Міністр молоді і спорту і ще багато чого «екс» - Юрій Павленко. А його заступником – та сама звільнена Леонченко, яку, імовірно, і мітять на мера.

Отже, хто розпочав брудну кампанію – залишається питанням. Але підозри вже можна висловлювати…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]