Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.10.2013 22:45

Кредитні картки та їх пастки

Незалежний фінансовий радник

Всім позичальникам незалежно від банку, я хочу сказати, що дуже добре коли система банківських установ працює справно.

23-25 вересня заходив в справах до відділень ПриватБанку в різних містах України. Ви запитаєте ну і що тут такого? Вірно, нічого, от тільки я по всій країні спостерігав шалені черги до автоматів самообслуговування, до яких просто не можна було підступитися. Громадяни, всі як один, сплачували свої кредитні зобов’язання.

До системи ПриватБанку у мене зауважень нема, Слава Богу система установи в ці дні працювала як чітко відрегульований механізм. Всім позичальникам незалежно від банку, я хочу сказати, що дуже добре, коли система банківських установ працює справно, бо в іншому разі, у багатьох могли б виникнути фінансові непорозуміння з остаточними сумами погашення по кредиту в подальшому.

Чому?

Згідно з пунктом кредитного договору «Основні умови обслуговування» чітко сказано, що банк зараховує суми поповнення на картковий рахунок протягом 2 -3 діб, в залежності від банку. От і маємо, що поповнивши рахунок кредитної карти 24 числа, гроші можуть бути зараховані лише 26 чи навіть 27 числа на ваш рахунок.

Ви запитаєте і в чому ж тут підвох, головне, що вони надійшли та були зараховані на картку. Це дійсно добре, тільки ваш залишок кредиту за цей час трохи збільшиться згідно іншого пункту, того ж самого договору, який на превеликий жаль, переважна більшість споживачів не читало при підписані.

Цей пункт звучить приблизно так: штраф нараховується на суму простроченого щомісячного платежу, а це становить від 1% до прописаної фіксованої суми і може коливатися від 50 до 100 грн., в залежності від банку.

На практиці до вашого існуючого тіла кредиту приєднають штрафну суму, яка нажаль збільшить залишкову суму. А ви при наступному платежі не врахуєте цей прикрий момент, і знову порушите той самий договір, бо там чітко вказаний мінімальний щомісячний платіж, який ви повинні сплачувати.

Кредитка це зручно, але спершу прочитайте договір, щоб не виникало фінансових непорозумінь.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]