Про автора

Олексій Скрипка ІТ-підприємець, засновник та власник EVE.Calls

Професійна діяльність. ІТ-підприємець, засновник та власник EVE.Calls.

З 2010 по 2012 рік працював програмістом-розробником у низці компаній, включаючи корпорацію Genesis, де отримав навички та досвід роботи з високонавантаженими системами (соціальна мережа на 60 млн осіб).

Після виходу з корпоративного бізнесу зробив перші кроки у підприємництві. У наступні 10 років створив і пробував себе у 7 бізнесах та проєктах у різних нішах та напрямках як засновник чи співзасновник.

Мріяв створити продуктову-компанію, яка змінювала б ринок і відповідала його цінностям. В результаті зупинився на прогресивній ідеї автоматизації рутинної людської праці з метою прискорити розвиток суспільства та соціуму, перейти до суспільства, побудованого на штучному інтелекті та безумовному базовому доході. Так, у вересні 2016 року з'явилася компанія EVE.calls – перша технологічна компанія в CEE-регіоні, яка створила людиноподібного голосового робота для бізнесу. Успішно займаюся розробкою та впровадженням у бізнес штучного інтелекту у сфері комунікацій. Сьогодні серед клієнтів компанії (загалом понад 700): British American Tobacco, PremierExpo, МТС, Oriflame, Moneyveo, MyCredit, Uber, Bolt, Pokupon та інші.

Нагороди. Eve.calls визнано найкращим стартапом у Центральній та Східній Європі за версією Seedstars CEE 2017. Також компанія стала фіналістом міжнародного конкурсу стартапів Seedstars World Summit 2018 року.

Освіта. На початку 2012 року закінчив КЕІ КНЕУ за спеціальністю "Економічна кібернетика" (з ухилом на напрямок підприємництва та програмування).

Контакти
E-mail: [email protected]