Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.03.2012, 14:46

Соціальна гречка

Експерт з питань соціальної політики

Анонсовані копійчані виплати є недостатніми, позаяк вони навіть не перекривають збитків людей від підвищення цін...

Протягом двох років Віктор Янукович цілеспрямовано відмовлявся підвищуватисоцстандарти і лише за півроку до чергових виборів почав удавати піклування пролюдей.

 Напередодні парламентських виборів влада плануєроздати грошові подачки, проте після голосування забере в людей удвічі більше.Власне, так вони вчинилипісля останніх президентських виборів.

 Янукович діє старим та перевіреним способом.Бо подібним чином він уже дуриввиборців у 2004 році, коли за три місяці до президентських виборів обіцявнібито доплати пенсіонерам. Водночас у бюджеті на 2005 рік, поданим тоді заособистим підписом тодішнього прем’єра Януковича, ці доплати не були враховані.Реальним підвищенням пенсій тоді займався уряд Юлії Тимошенко, причому робивце не до виборів, а після них.

 Але ж так само надурити виборців Януковичпланує і тепер.

 Для того, щоб накопичитикошти на соціальні подачки передвиборами, влада Януковича цілеспрямовано протягом двох років суттєво занижувалапенсії, зарплати, стипендії та відбирала в малозабезпечених пільги.

 Янукович оголосив, що віндоплатить пенсіонерам по 100 гривень, забувши, що саме він і його більшістьшість місяців тому вилучили з Закону України «Про пенсійне забезпечення» 40-у поправку опозиції, що передбачалаосучаснення (збільшення) пенсій на 334 гривні для 10 мільйонів пенсіонерів!Тому опозиція задає запитання Януковичу: куди поділись 234 гривні 10 мільйонівукраїнських пенсіонерів? Знову осіли в кишенях олігархів із Партії регіонів?

Друге. Брехня, що всіпенсіонери отримають додатково по 100 гривень.

Ініціативи Януковича прописанітак, що один мільйон пенсіонерів ? колишніх високопосадовців отримують доплату по 500 гривень. А левова частка українських пенсіонерів, асаме 7 мільйонів, отримують доплату по 20 гривень. Так влада в середньому вивелапо 100 гривень на пенсіонера.

Третє. Янукович пообіцявдоплату в 165 гривень для колишніх військовослужбовців. А чи знає він статтю 13Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби,та деяких інших осіб», яка вимагає збільшення пенсії для військовослужбовців на800 гривень? Питання до Януковича: куди поділись 635 гривень кожноговійськового пенсіонера?

 Крім того, анонсовані Януковичем копійчанівиплати є недостатніми, позаяк вони навіть не перекривають збитків людей відпідвищення цін, що відбувалися за два роки президентства Віктора Януковича .

Метасоціальних ініціатив Януковича – вчергове

обманутигромадян перед виборами.

Останні записи