Про автора

Зоряна Топорецька Докторка юридичних наук, доцентка

Професійна діяльність. Докторка юридичних наук, доцентка. 

Загальний трудовий стаж становить понад 14 років, з яких досвід роботи практикуючим юристом більше 5 років. 

10 річний стаж науково-педагогічної діяльності на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса  Шевченка, в Національній академії внутрішніх справ та Національній академії Служби безпеки України. 

Стаж роботи у Верховній Раді України – 8 років на різних посадах: позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики; помічник-консультант народного депутата України у сьомому-дев’ятому скликаннях; експерт Парламентської експертної групи з питань відповідності законопроектів законодавству ЄС при Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції; заступник керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. 

Брала участь у розробці Законів України "Про державні лотереї в Україні", "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор". 

Автор понад 100 публікацій, з них: 5 монографій, більше 15 навчальних та науково-практичних посібників, понад 40 статей у періодичних виданнях України та зарубіжних країн, у тому числі 4 статті у виданнях, включених до наукометричних баз Web of Science та Scopus.

Освіта. Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Спеціальність: Правознавство, магістр, 2009 рік.

Національна академія внутрішніх справ. Науковий ступінь: докторка юридичних наук, 2023 рік. 

Контакти
E-mail: [email protected]