Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2013 23:35

Янукович наказав КС перенести київські вибори на 2015-й рік

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

На Банковій вже написали і передали таке рішення у підконтрольний Януковичу Конституційний суд

Протягом останнього тижня я неодноразово висловлювався у ЗМІ стосовно ситуації навколо виборів мера столиці та депутатів Київради. Наводив чіткі аргументи та спробував передбачити розвиток ситуації. 

Висновок один – ніяких виборів у 2013-му році в столиці не буде.

Сьогодні кілька слів про свої враження за останні два дні, що провів у стінах ВР.

« Регіонали » - професійні кидали, провокатори і політичні аферисти! Це - не новина, це - аксіома. А ще вони - боягузи, як і їхній « межигірський господар » . Очевидно, що те, що відбувається протягом кількох днів у сесійній залі - яскраве тому підтвердження. Їхні безглузді і тупі дії у ВР виглядають доволі кумедно і нагадують погано зрежисований комічний спектакль. Котрий, на жаль, може мати дуже негативні наслідки для життєдіяльності нашої столиці. На Київ насувається абсолютний юридично-правовий колапс, системна криза і повне безвладдя. Ну а це може стати наслідком і серйозних соціально-економічних проблем для мешканців міста.

Тому справа честі для усіх опозиційних сил - не дати їм можливості зберегти контроль над Києвом.

Сьогоднішнє засідання ВР знову підтвердило, що у Януковича немає твердої більшості в парламенті. Тому у питанні київських виборів представники ПР будуть « ламати через коліно » . Будуть затягувати процес голосування по Києву, « товкти воду в ступ » , придумувати все нові і нові « відмазки » , але на вибори не підуть. Але навіть , якщо « регіонали » і підтримають завтра призначення виборів у Києві (можливо , проведуть його в першому читанні, хоча в проекті зазначено « за основу та в цілому » ), не варто ставитися до цього серйозно, як до остаточно вирішеного питання. Вони це зроблять тільки заради подальшого затягування процесу і за для, так званого, публічного « зняття напруги » , щоб « витерти руки » . Типу, ви хотіли - ми проголосували, отримуйте. Насправді, це нічого не змінює. Головне питання виборів у столиці вирішиться у КС, а він цілковито підконтрольний Януковичу.

Більш того, у продажних «суддів» нинішнього КС вже лежить написане на Банковій рішення щодо проведення виборів у столиці у 2015-році. Єфремов і Ко це чудово знають. Саме тому продовжують «водити козу». На мій погляд, якщо дуже коротко, мотивація і тлумачення КС, тобто, чим вони будуть « крити по-закону », буде виглядати приблизно так: «Минуле рішення КС (2008-го) про чергові вибори Київради у 2013-му приймалося до прийняття закону щодо одночасного проведення виборів депутатів місцевих рад, міських та селищних голів. Цей закон було прийнято у 2010-му. Тому КС розповість усім нам про те, що потрібно виконувати норми саме цього закону і провести усі вибори одночасно у 2015-му році. Ну а те, що це - порушення Конституції, наш Конституційний суд не цікавить. Є ще кілька нюансів щодо черговості та позчерговості цих виборів, але це хоч і суттєво, але з огляду на 2015 й рік , не принципово. В той же час, якщо рішення КС буде таким, то регіонали окремою постановою спробують подовжити повноваження нині діючих депутатів Київради до 2015-го. От і все. Безперечно, це антиконституційно і не витримує жодної критики. Втім, їм на це плювати. Ними править страх і їхня політична доцільність.

Як я вже неодноразово казав, максимум , на що вони можливо підуть - це вибори мера, але без обрання Київради. Хоча, я вже не вірю і в це. Дочекаються « висновків » КС про перенесення виборів у Києві на 2015 , і крапка.

Я ще і ще раз наголошую, що Янукович наляканий ситуацією з повним провалом ПР в столиці. Тому зробить усе, щоб не втратити контроль над містом напередодні президентських виборів.

Отже, якщо станеться саме так (а я в цьому не сумніваюся) , і їм вдасться «поламати» київські вибори, то найбільш правильним сценарієм дій опозиції буде спільне блокування « Батьківщиною » , « Свободою » та « УДАРом » роботи нелегітимного з червня цього року органу міської влади - Київради та КМДА. Про це вже заявили лідери опозиції , і я це цілком підтримую.

Кияни заслуговують на владу К ИЯН ! А не владу окупаційної орди, що системно проводить політику остаточного розграбування активів громади і знищення історичного Великого Києва, як українського міста. Готуватися до такого розвитку подій потрібно вже зараз. У мене немає сумнівів, що кияни підтримають опозиційні сили і вийдуть захищати своє конституційне право на самоврядування, право - бути господарями у своєму місті.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]