Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.12.2012 16:17

Вибори-2013, Київ. Головна політична подія наступного року

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Впевнена перемога опозиції на майбутніх київських виборах може стати каталізатором повалення режиму Януковича вже у 2013-му році і повністю змінити політичну ситуацію в Україні.

На минулих парламентських виборах Київ чітко продемонстрував своє негативне, навіть ненависне ставлення до окупаційної влади. Регіонали з тріском програли вибори у столиці, незважаючи на масові фальсифікації та адміністративний тиск.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» разом набрали майже 50% голосів виборців. І це без УДАРу. Це означає, що на майбутніх виборах мера і Київради саме ці дві політичні сили візьмуть більше половини депутатських мандатів і приведуть до перемоги свого єдиного узгодженого кандидата в мери.

Особисто я не сумніваюся, що переконлива перемога опозиції в столиці може стати каталізатором повалення режиму Януковича вже в 2013-му році.

Безумовно, зараз ще немає тієї революційної складової, яка могла б вивести сотні тисяч людей на вулицю, але я впевнений, що вже після Нового року все зміниться. Соціально-економічна ситуація в країні катастрофічна. Невиплати зарплат і пенсій, прихована інфляція, штучне стримування курсу долара, безробіття, падіння ВВП, злочинне ухвалення Бюджету-2013 та інші негативні показники роботи «праффессіаналів» уряду Азарова спливуть назовні. Адже, тепер вже нічого не спихнеш на
« папєрєднікав » , бо Азаров сам « папєрєднік » . Ну , а якщо взяти до уваги новопризначений уряд Януковича з представниками « родини стоматологів » , Табачником, мадам « 500Є пенсія-1000 Є зарплата » і Ко, то це відверте знущання над усіма українцями.

У зв'язку з цим можна сміливо стверджувати, що вибори в Києві будуть головною подією 2013-го року, що може повністю змінити політичну ситуацію в Україні. Зараз ще складно говорити про те, як відбудеться «розгойдування» людей, але цей процес невідворотний. Януковича і його «донецьких» васалів,
по саджених в київські крісла, кияни ненавидять. Вони готові їх «рвати» і гнати «мітлою» вже зараз. Але для цього потрібен «гніт» (фітиль). Тому дуже важливо вже після новорічних свят об'єднати зусилля всіх опозиційних сил і громадськості в підготовці до київських виборів. Це надзвичайно важливо. Адже за цими виборами стежитиме не лише вся Україна, а й увесь світ.

У мене немає сумнівів, що після переконливої перемоги опозиційного мера і формування абсолютної більшості в Київраді, протестні настрої в столиці зростуть, а впевненість людей у можливості реального повалення режиму Януковича зміцниться. Якщо Київ вийде на вулиці, Янукович піде, без сумнівів.

Звичайно, сподіваємося на підтримку ініціатив «Батьківщини» і «Свободи» з боку Віталія Кличка і партії УДАР.

Вибори до ВР показали, що Кличко і партія УДАР вже не є домінуючими в столиці. Кияни віддали перевагу ОО «Батьківщина» на чолі з лідером опозиції Юлією Тимошенко та ВО «Свобода». Наші кандидати в мажоритарних округах переконливо перемогли, і регіоналів, і ударівців.

Саме тому, сподіваюся, що надалі Віталій проведе аналіз, зробить «роботу над помилками» і не допустить їх при формуванні стратегії опозиції на майбутніх київських виборах. На жаль, за останні роки фракція Кличка в Київраді нічим себе не проявила, окрім декларативних заяв. Така ж ситуація спостерігається поки і в ВР, все дуже кволо, незрозуміло. А сам Віталій і спікери його партії дуже часто в своїх заявах використовують політику «подвійних стандартів» і займають неоднозначну, а подекуди просто неприйнятну для опозиційної сили позицію. Варто згадати недавні заяви
« ударівця » Куніцина про можливий вступ у ТС з РФ або заяву Кличка про застосування російської мови у ВР, що суперечить Конституції і т.д.

 

Втім, я все ж переконаний, що Віталій прислухається до думки представників опозиції і обов'язково в майбутньому буде діяти узгоджено. Цього від нього чекає і його київський виборець, який своїм голосуванням підтвердив це в жовтні 2012-го року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]