Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.10.2012 14:25

Один душ на 500 душ… Або як знущаються над студентами НАУ (ВІДЕО)

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Це відео мають переглянути усі. Зокрема Янукович та керівництво Партії регіонів. Ось такі «покращення» від проректора-регіонала настали для студентів Національного Авіаційного Університета.

Вчора ввечері на мою сторінку в Фейсбук мені надіслали це відео. Це не самвидав, це сюжет у новинах на одному з телеканалів, який пройшов кілька днів тому. Те, що я побачив, мене просто шокувало. Промовчати я не можу.

Мова йде про життя у студентських гуртожитках Національного Авіаційного Університету в Києві. З новостійного сюжету стає зрозуміла вся істинна «викладацька діяльність» керівництва НАУ, першим проректором якого є член Партії регіонів пан Луцький.

Я не знаю як, будучи депутатом ВР, Луцький примудряється займати посаду проректора, але те, що відбувається в університетських гуртожитках можна назвати одним словом - ганьба! Діти живуть як скоти, гірше, ніж у камерах СІЗО. Там, де має бути двоє, на 10-ти метрах - їх шестеро. Один душ на 500 осіб! Та й той закритий, з метою «економії» води. Стіни обдерті, умивальники зламані, туалети страшніше, ніж на сільських автобусних зупинках за часів «совка». Це - жебрацьке гетто. Дітей, під виглядом «благоустрою», змушують рити траншеї і прибирати територію, обіцяючи за це гарні оцінки. Плату за проживання в таких рабських умовах підвищили удвічі за останній рік. Більш того, їх змушують самих ремонтувати приміщення, за свій рахунок.

Керівництво НАУ примусило всіх студентів у гуртожитках обслуговуватися в одного інтернет-провайдера, монополіста. Плата в два рази вище, ніж у звичайних житлових будинках. Студентів у гуртожитках 5000 чоловік, кожен по 100 грн щомісяця. У підсумку, 500 000 грн в місяць вони платять тільки за інтернет! А за самостійне підключення до іншого провайдера штраф - 1000 грн! Крім цього, їх примушують купувати форму, вартістю у 2000 гривень (при реальній вартості не більше 600-700), яка, як виявилося, нікому не потрібна.

Це не просто свавілля, це грабіж. Скажіть, звідки у дітей, що проживають в гуртожитках, або їх батьків такі гроші? Ми неодноразово отримували тривожні сигнали з НАУ про те, що пан Луцький через своїх посередників примушує викладацький склад, працівників та студентів правильно «голосувати». Ми вже повідомляли раніше, як проректор НАУ з виховної роботи, пан Козачок, був у якості провокатора на зустрічі кандидата від Об'єднаної опозиції у 222-му окрузі столиці Дмитра Андрієвського і намагався силоміць перешкоджати його спілкуванню з виборцями.

Саме в НАУ вони хотіли організувати масштабний транзит «електоральних туристів», але завдяки своєчасним публікаціям в ЗМІ, нам вдалося це зупинити.
Але те, що ми побачили в сюжеті - це межа. Політика політикою, вибори виборами, але наші діти не винні, вони не можуть бути заручниками чиєїсь меркантильної похоті і не заслуговують на такі тваринні умови життя. Нагадаю, що сам регіонал Луцький, крім усього, є ще й заступником голови Комітету ВР з науки і освіти! Можна собі тільки уявити, чому може навчити такий проректор, народний депутат , а зараз ще й кандидат в депутати. Не дивно, що керівництво НАУ відмовилося коментувати цю ситуацію і спілкуватися з журналістами. Мабуть, сказати нічого.

Саме тому я закликаю президента Януковича та керівництво Партії регіонів негайно зупинити цей шабаш, ці відверті знущання над студентами. Раджу всім переглянути цей сюжет. На мій погляд, тут є всі ознаки корупційних діянь, в яких повинні розібратися компетентні органи.

Гадаю, що для багатьох студентів та їх батьків після перегляду цього сюжету стане зрозумілим, яким є в реаліях керівництво в НАУ регіонала Луцького. Переконаний, що ніякі залякування, шантаж, підкуп та інші «викрутаси» цього горе-політика не завадять їм зробити свій власний вибір і щиро виконати свій громадянський обов’язок під час виборів. Ми будемо пильно стежити за подіями в Національному Авіаційному Університеті і повідомляти про будь-які порушення чинного законодавства та Конституції України, а також захищати тих, на кого буде здійснено адміністративний тиск та впроваджено інші незаконні дії.

ВІДЕО ТУТ: http://www.youtube.com/watch?v=ZWoAChJfcpI&feature=youtu.be

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]