Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.09.2012 23:51

Регіонал визнав, що причетний до бандитських атак на намети опозиції

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Сьогодні Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернулася до Генпрокуратури з заявою щодо порушення кримінальної справи проти регіонала Луцького. Копія заяви нардепа С. Пашинського до Генпрокурора Пшонки.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, 18 вересня в Солом'янському районі на території округу № 222 мав місце напад на агітаційні намети ОО «Батьківщина» з боку молодиків бандитської зовнішності. Побита дівчина-агітатор.

В ході нападу бандити розмахували копіями рішення Солом'янського районного суду, яким, нібито, заборонено ведення агітації опозицією, що суперечить закону. А ввечері цього ж дня було скоєно збройний напад на довірену особу кандидата в народні депутати від ОО «Батьківщина» по 222-му округу столиці Дмитра Андрієвського Максима Шкуро.

Суди в Україні повністю підконтрольні владі і відкрито співпрацюють з її представниками. Але навіть для виконання незаконних рішень судів існує виконавча служба, а не бандугрупування.

Люди кримінальної зовнішності, які не представилися і не мали абсолютно ніякого відношення ні до яких судових органів або виконавчої служби, принесли в наші агітаційні намети Постанову суду для того, щоб вилучити офіційну продукцію штабу Об'єднаної опозиції «Батьківщина». Тільки один з цих горе-грабіжників показав посвідчення члена Благодійного фонду Максима Луцького. Цікаво те, що в кожному наметі надавалася копія Постанови з мокрою печаткою, що суперечить законній практиці (оригінальних копій може бути 2 - позивачу і відповідачу). В результаті Постанову було опротестовано штабом Об’єднаної опозиції «Батьківщина» і скасовано.

19.09.2012, виступаючи на телеканалі ТВі в програмі Мустафи Наєма «Сьогодні. Про головне», кандидат у народні депутати від ПР по 222-му округу Максим Луцький в прямому ефірі підтвердив свою причетність до облави на агітнамети опозиції у Солом'янському районі : «Я може десь не досконалий в юридичних питаннях, тому я попросив, я особисто, я це визнаю, людей, які працюють у моєму штабі. Вони пішли до тих наметів, де видають ці листівки, щоб ті перестали поширювати ... Напад на агітаторів я не бачив».

Пряму мову дивитись тутhttp://www.youtube.com/watch?v=02j1LcHes24

Звичайно, дивує те, що пан Луцький, що є представником законодавчого органу України, не знає про те, що незнання Закону не звільняє від відповідальності.

Фактично він публічно зізнався в співучасті і організації правопорушення, тобто, незаконному втручанні в офіційну агітаційну програму іншої політичної сили, а також представника ОО «Батьківщина», кандидата в народні депутати Дмитра Андрієвського. Подібного роду правопорушення підпадають під ст 157. «Перешкоджання здійсненню виборчого права ...» і ст 356. «Самоправство» КПК України та несуть відповідну кримінальну відповідальність.

Сьогодні, народним депутатом України від ОО «Батьківщина» Сергієм Пашинським подано звернення в Генеральну прокуратуру щодо порушення проти регіонала Луцького кримінальної справи.

Публікую копію документу:

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
010008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5  т. 255-29-05, 253-05-72
«24» вересня 2012 р.
Вих. № 24/09/12
Депутатське звернення
в порядку ст. 16 Закону України
«Про статус народного депутата України»   
Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
01601 м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Шановний Вікторе Павловичу!
Як народний депутат України звертаюся до Вас з наступного приводу.
19 вересня 2012 року на передачу «Сьогодні про головне» (телеканал ТВi), яку веде в прямому ефірі журналіст Мустафа Наєм  о 19.30 були запрошені кандидати у народні депутати України по 222-му округу Максим Луцький та Дмитро Андрієвський.
Під час ефіру обговорювався випадок, що стався   18 вересня 2012 року, а саме скоєння нападу на довірену особу кандидата у народні депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Дмитра Андрієвського по 222-му округу Максима Шкуро. Інцидент стався у с. Музичі Київській області поблизу будинку, де мешкає М. Шкуро. Також у прямому ефірі Дмитро Андрієвський повідомив, що того ж дня, 18 вересня 2012 року, у м. Києві було знищено 4 палатки Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», а в одній із палаток за адресою Борщагівська, 195 побито дівчину-агітатора. З цього приводу було викликано міліцію, яка затримала одного з нападників, у якого виявлено посвідчення співробітника Фонду Максима Луцького, який є кандидатом у народні депутати України по 222-му округу.
Максим Луцкий| в прямому ефірі 19 вересня 2012 року на передачі «Сьогодні про головне» (телеканал ТВi), підтвердив свою причетність до «облав» на агітпалатки|   опозиції в   Солом’янському  районі словами: «… я може десь не досконалий в юридичних питаннях, тому  я  попросив,  я особисто,  я це визнаю, людей, які працюють в моєму штабі, щоб вони пішли до тих наметів, де видають ці листівки, і щоб вони перестали розповсюджувати|розповсюджувати| ...».
Згідно чинного законодавства України для виконання рішень судів |розв'язання,вирішення,розв'язуван є виконавча служба та відповідна процедура.
Цей факт свідчить, що суди в Україні повністю підконтрольні владі і відкрито|відчинений| співпрацюють з|із| провладними кандидатами та особами, які їх представляють.
Враховуючи, що викладені вище порушення підпадають під кримінальну відповідальність (Стаття 157. Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача,  Стаття 356. Самоправство), прошу оперативно  розслідувати зазначені вище факти злочину.
Про хід розслідування та вжиті заходи прошу повідомити мене як народного депутата України.
Додаток: Диск із записом передачі «Сьогодні про головне» (телеканал ТВi),
З повагою,                                                  Пашинський С.В.

P.S. Звичайно, надії на те, що реакція Генпрокуратури буде адекватною, нема. Втім, це - прецедент.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]