Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.11.2011 09:18

РФ хоче змінити міжнародний договір з авторського права

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Президент Росії виступив із ініціативою внесення змін до Бернської конвенції (1886 р.), яка є базовим нормативно-правовим актом для більшості країн світу. І, як завжди, у доповіді пана Мєдвєдєва йдеться про посилення відповідальності: тепер ще й провайдері

В ході саміту "Великої двадцятки" президент РФ Дмитро Медведєв представив програму зі зміни принципів охорони інтелектуальних прав в Інтернет. В рамках нової програми президент запропонував ввести презумпцію вільного використання об'єктів авторських прав. Згідно з цим принципом, розповсюдження контенту в глобальній мережі буде вважатися легальним, поки правовласник не заявить про інше, - повідомляє IntelPro.UA.
Також Медведєв допустив радикальний варіант використання контенту, при якому навіть правовласник не зможе заборонити застосування об'єкта в особистих цілях. У такому разі всі питання про захист авторських прав будуть лежати на їх власникові, зазначив президент.
Черговим елементом даної концепції є введення відповідальності за порушення авторських прав серед провайдерів, а також власників сайтів і доменних імен. При цьому президент допускає можливість уникнення відповідальності представників даної категорії суб'єктів, якщо останні не знали або не повинні були знати про незаконність розміщеного контенту.
За словами Медведєва, для реалізації даної концепції доведеться внести зміни в ряд положень Бернської конвенції з охорони літературних і художніх творів. У цій концепції необхідно вказати значення поняття "контент", як окремої категорії об'єктів авторських прав, і прийти до угоди по низку спірних питань.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]