Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.09.2011 14:35

$25 млн за брехню про особливі кросівки

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Виробник спортивного взуття Reebok заплатить компенсацію в розмірі $25 млн, щоб не доводити до суду спір щодо особливих властивостей кросівок Easy Tone і Run Tone.

Виробник спортивного взуття Reebok заплатить компенсацію в розмірі $25 млн, щоб не доводити до суду спір щодо особливих властивостей кросівок Easy Tone і Run Tone.
Як повідомляє Бі-бі-сі, в рекламі цього взуття виробник заявляв, що вона зміцнює і гармонізує роботу ноги і сідничних м'язів краще, ніж звичайні кросівки. У Федеральній комісії з торгівлі США прийшли до висновку, що ці заяви, зроблені в 2009 році і нібито підкріплені статистикою, - брехливі.
Reebok, який є підрозділом великого виробника одягу і взуття Adidas, погодився виплатити $25 млн, щоб уникнути судових претензій. При цьому в компанії заявили, що не згодні з обвинуваченнями з боку комісії з торгівлі.
У комісії заявили, що хочуть, щоб рекламодавці розуміли, що на них лежить певна відповідальність, і підкріплювали зроблені в рекламних роликах заяви науковими фактами. Виділені Reebok $25 млн будуть спрямовані на відшкодування грошей покупцям.
У серпні повідомлялося, що в другому кварталі 2011 року німецький концерн Adidas поліпшив фінансові результати. Чистий прибуток компанії в квітні-червні виріс на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 140 млн євро.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]