Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.05.2011 14:48

Захист брендів у мережі активізується

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Російська компанія Group-IB, що спеціалізується на розслідуваннях ІТ-інцидентів і порушень інформаційної безпеки, запустила нетрадиційний для російських бізнес-користувачів сервіс BrandPointProtection, націлений на захист брендів від інтернет загроз.

Російська компанія Group-IB, що спеціалізується на розслідуваннях ІТ-інцидентів і порушень інформаційної безпеки, запустила нетрадиційний для російських бізнес-користувачів сервіс BrandPointProtection, націлений на захист брендів від інтернет загроз.

Як розповіли в компанії, сервіс BrandPointProtection являє собою комплекс послуг з цілодобовим моніторингом, повідомленням та реагуванням на випадки неправомірного використання брендів в мережі Інтернет. У ході реагування правовласнику бренду надається юридичний захист, у тому числі видалення протиправного контенту, ліквідація фішингових або шахрайських сайтів і залучення комп'ютерних зловмисників до відповідальності.

Виникнення нового самостійного сервісу BrandPointProtection в рамках послуг з реагування та розслідування інцидентів інтелектуальної безпеки стало закономірною відповіддю на постійне збільшення кількості цілеспрямованих атак на корпоративні бренди, присутні в мережі Інтернет. Найбільш характерними проявами таких атак є триваючі масові розсилки небажаної електронної пошти (спам) клієнтам компаній, різке зростання кількості підроблених і фішингових сайтів, наявність спеціалізованих зловмисних програм, а також збільшення випадків неправомірного використання впізнаваного бренду в мережі Інтернет (розповсюдження контрафактної продукції, сірий і чорний імпорт, шахрайство) і «чорного PR». Основна небезпека таких загроз полягає в сукупності прямих фінансових збитків компанії і зниженні «репутаційної вартості» атакованого бренду.

«Забезпеченням безпечної присутності популярних брендів в Інтернеті в тій чи іншій мірі наша компанія займається досить давно, однак саме комплексну послугу ми почали здійснювати лише з початку цього року, - повідомляє Ілля Сачков, генеральний директор Group-IB. - Для цього була створена об'єднана група експертів, що володіють знаннями як у сфері інформаційних технологій, так і в гуманітарних сферах. У свою чергу, поточні проекти з захисту брендів в банківській сфері та рітейлі показали затребуваність і ефективність такого сервісу».

Зважаючи на те, що значна кількість українських сайтів виражено російською, слід вважати, що діяльність цієї компанії буде розповсюджена і на територію України та ін. країн колишнього СРСР, які активно використовують цю мову у діловій та інформаційній діяльності.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]