Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2011 11:00

Китай демонструє шалене пожвавлення захисту прав на інтелектуальну власність

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Кількість позовів про права на інтелектуальну власність у судах Китаю виросла за минулий рік на 40%. У суди все частіше звертаються у спробі захистити право на патенти, торгову марку, і відстояти авторське право на твори.

Кількість позовів про порушення прав на інтелектуальну власність у судах Китаю виросла за минулий рік аж на 40% ! У суди все частіше звертаються у спробі захистити право на патенти, торгову марку, і відстояти авторське право на твори.

Тим не менше, як йдеться у щорічній доповіді Верховного суду з прав з інтелектуальної власності КНР, кількість подібних процесів за участю зарубіжних компаній так і не збільшилася.  На думку суду, зростання кількості справ про інтелектуальну власність свідчить про посилення ефективності правового захисту населення і зростання обізнаності з юридичних питань.

Останнім часом Китай не без тиску з боку США та інших держав намагається протистояти ігнорування прав ІВ і боротися з виробництвом підробок та припинення актів недобросовісної конкуренції.

За допомогою посилення захисту прав інтелектуальної власності влада Китаю розраховує стимулювати інноваційні розробки і створити компанії, здатні вижити в умовах глобальної конкуренції.

Раніше, провідні капіталістичні країни неодноразово висували звинувачення уряду КНР у недостатньому захисту ІВ. Мотивуючи, що такі дії погіршують  інвестиційний клімат у країні та стримують ріст власни технологі. 

Вочевидь, останні відомості свідчать про зміну ситуації - аби теорію Карла Маркса упровадити у життя у цій азійскій країні з шаленорозвиваючою економікою :-)

Але, чи це, направді, не популізм? Адже він так притаманний політиці Китаю, особливо, коли питання стосуються публічних заяв уряду задля зміни іміджу країни, - усе це там відбувається "у режимі ручногокерування"...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]