Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.04.2011 11:14

Швейцарці відстояли своє право на шоколадних зайців

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Всесвітньо відомий виробник шоколаду - швейцарська Lindt & Sprungli виграла в судовій справі проти австрійської фірми Hauswirth. 31 березня комерційний суд Відня ухвалив, що Hauswirth більше не може виробляти шоколадних великодніх зайців в золотій фользі,

Однак рішення не вступило в законну силу, і Hauswirth може ще його оскаржити. Hauswirth має намір використовувати «всі можливості правової держави», щоб відстояти свої права.

Lindt & Sprungli виробляє c 1953 своїх фірмових шоколадних великодніх зайців в золотій фользі з прозорою червоною, коричневою або жовтою стрічкою (залежно від сорту шоколаду) і дзвіночком на шиї. Заєць від Hauswirth виглядає схоже, тільки на його шиї бантиком зав'язана червоно-біла стрічка. Щорічно Lindt & Sprungli тільки в Німеччині продає понад 80 млн. шоколадних зайців.

Паралельно процесу в Австрії Lindt & Sprungli судиться і в Німеччині зі своїм німецьким конкурентом з питання марки «Золотий заєць» (в оригіналі Goldhase). За інформацією Lindt & Sprungli, такі слухання мають продовжитися восени.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]