Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.03.2011 11:51

Google отримала довгоочікуваний патент на Doodle!

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Гугл-Дудли (точніше, Google-doodles мовою оригіналу) - це спеціально розроблені «логотипи з нагоди», які періодично радують "гуглоюзерів" з усіх куточків земної кулі. Прикраси, головної сторінки найпопулярнішого на планеті пошукача, як правило, приурочені

З 22 березня 2011 року у гугл-дудлів є справжнісінький патент Сполучених Штатів.

Незважаючи на небажаний результат справи про законність угоди корпорації з Гільдією авторів та Асоціацією видавців США, в Google свято. Через 10 років роздумів Бюро з патентів і торгових марок США, нарешті, зареєструвало Дудли (а точніше - "системи і методи залучення користувачів на сайт") як об'єкт інтелектуальної власності, що належить одному із засновників Google Сергію Бріну. Відповідний документ отримав державний номер № 7912915 від 22 березня 2011 року.

Гугл-Дудли (точніше, Google-doodles мовою оригіналу) - це спеціально розроблені «логотипи з нагоди», які періодично радують "гуглоюзерів" з усіх куточків земної кулі. Прикраси, головної сторінки найпопулярнішого на планеті пошукача, як правило, приурочені до святкових днів, пам'ятних дат та важливих заходів.

Приміром, тільки 17 березня 2011 року світ побачив три нових гугл-дудли: відзначали День Святого Патріка; в день народження Саїда Дарвіш букви Google для користувачів Єгипту були прикрашені портретом батька народної музики; а любителі спагетті, піци і лазаньї 17 березня святкували 150-річний ювілей Об'єднання Італії.

І все це в один день! Днів ж таких в історії дудлів було чимало - «логотипи з нагоди» були придумані одним із засновників Google ще в 1998 році. З тих пір світ побачив більше 700 модифікацій логотипу Інтернет-гіганта, близько 300 з яких призначалися для американської версії пошуковика.

І хоча багато недосвідчених користувачів мережі Інтернет сприйняли такий патент не більше ніж жарт корпорації, фахівці в області інтелектуальної власності вже щосили критикують патентний орган за реєстрацію ідеї, яка «не несе в собі ніяких інноваційних рішень».

Опоненти дудлів вважають, що компанія Google домоглася монополізації загальновідомої ідеї, щоб у перспективі вигравати в судах величезні суми при порушенні іншими компаніями права на "винахід", що тепер вже законно належить їй.

Теги: Doodle, google, патент
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]