Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.03.2011 18:10

Всеукраїнський конкурс "Винахід року-2010" завершено

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Експертна рада Конкурсу на своєму засіданні 15 березня розглянула результати повторної оцінки й визначила номінантів в абсолютній категорії "Кращий винахід року" – перше, друге і третє місця, – у категорії "Кращий винахід серед молоді" і в шести галузевих

Закінчився другий тур Всеукраїнського конкурсу "Винахід – 2010". Усі 230 конкурсних робіт на цьому етапі пройшли повторну оцінку за встановленими в Положенні про конкурс критеріями. Крім того, у другому турі роботи могли одержати до 20 додаткових балів за якісні показники: глибину та оригінальність технічного рішення, комплексний підхід до вирішення певної проблеми, гуманітарну або соціальну значимість розробки тощо. У результаті до фіналу потрапили 203 роботи. Експертна рада Конкурсу на своєму засіданні 15 березня розглянула результати повторної оцінки й визначила номінантів в абсолютній категорії "Кращий винахід року" – перше, друге і третє місця, – у категорії "Кращий винахід серед молоді" і в шести галузевих категоріях:

  • ресурсозбереження, енергоефективність, екологічна чистота;
  • інформаційні технології, телекомунікації, електроніка;
  • медицина, біотехнології, агропром;
  • здорове, безпечне і достойне життя;
  • сучасні промислові технології, нова техніка і матеріали;
  • будівництво і транспорт.

Переможці-області визначатимуться лише з-поміж тих, які подали на другий тур конкурсу не менше ніж 8 – 10 робіт. Це Автономна Республіка Крим, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Рівненська і Харківська області, а також м. Київ і Київська область. Експертна рада також пропонує нагородити кілька робіт спеціальними відзнаками.

Тепер Конкурсна комісія розгляне пропозиції щодо номінантів і визначить переможців. Засідання Конкурсної комісії заплановано провести до кінця березня.

Інформація про переможців Всеукраїнського конкурсу "Винахід – 2010" буде опублікована на сайтах www.sdip.gov.ua та www.ip-centr.kiev.ua. Нагородження переможців відбудеться наприкінці квітня в рамках урочистостей, присвячених Міжнародному дню інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що від Рівненської області на Всеукраїнський конкурс "Винахід року 2010" подано комплекти заяв рівненських інноваційних підприємств ТОВ "Колор С.І.М." та ТОВ "Нешкідливі технології та продукти «Грін Оул»", базовані на впровадженні інноваційної продукції, захищеної охоронними документами – патентами на винаходи.

Комісія відзначила високий рівень заявок, будемо сподіватись на перемогу!!!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]