Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.03.2011 12:18

Аpple хоче стати Beatles ?

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Аpple подала заявку на реєстрацію в якості своїх товарних знаків відомих логотипів із зеленим яблуком, використаних Beatles для їх лейблу, який також називався Apple

Аpple подала заявку на реєстрацію в якості своїх товарних знаків відомих логотипів із зеленим яблуком, використаних Beatles для їх лейблу, який також називався Apple.

11 березня Apple подала заявку в патентне відомство Євросоюзу на використання двох оригінальних логотипів Beatles, що зображують ціле зелене яблуко, і яблуко, розрізане навпіл, які "Бітлз" використовувала на обкладинках своїх альбомів і на наклейках у центрі вінілових платівок.

Заявки Apple охоплюють 14 областей використання логотипів, у тому числі комп'ютерну техніку, соціальні мережі, мобільні телефони, музичні інструменти, ігри, одяг, рекламу, освіту і телемовлення.

Права на логотипи перейшли до компанії Стіва Джобса в 2007 році після тривалих судових суперечок з "Бітлз" з приводу назви і торгової марки Apple. Деякі припущення говорять про те, що Стів Джобс, засновник і виконавчий директор Apple, назвав свою компанію ім'ям лейблу "Бітлз", тому що він є великим шанувальником легендарної групи.

"Бітлз" сприйняли це припущення скептично і впродовж довгих років обидві Apple з'ясовували в судах, хто з них володіє правами на ім'я.

У спробах вирішити розбіжності з приводу використання логотипів з яблуком, обидві компанії зустрічалися в суді в 1981 і 1991 роках. В обох випадках лейбл "Бітлз" успішно доводив свої права на товарні знаки. У 2007 році компанії прийшли до угоди, точні умови якої ніколи не розкривалися.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]